Photonews/AFP
Volledig scherm
© Photonews/AFP

Dit verandert er vanaf 1 juni: nieuwe wegcode en verbod op tv-reclame online casino’s

Op 1 juni treden heel wat nieuwe regels in werking, waaronder een aangepaste wegcode, nieuwe richtlijnen rond het opnemen van ouderschapsverlof en strengere regels voor sportmakelaars. Hieronder een overzicht. 

100 reacties

  • Alec Verbruggen

    5 jaar geleden
    Fietsers, elektrisch of niet zijn hindernissen op de baan, ze ontwijken lukt meestal maar vroeg of laat zal er eens eentje voelen wat onoplettendheid is. Carrosserie versus schedel, wie is er dan de zwakke weggebruiker met zijn voorrang.
  • Koen Mariën

    5 jaar geleden
    Als fietsers de regels respecteren dan gebeuren er ook al minder accidenten, onlangs nog vernieuwd kruispunt fietser reed gewoon door het rood daar sta je dan maanden verkeersellende gehad voor de werken miljoenen dat dat kost ja in dat geval laat elk kruispunt zoals het is zo krijg je niets nog veilig!! Ook bij ons in de vernieuwde school omgeving ik draai de straat in 2 fietsers op het fietspad chapeau en de derde op de straat ernaast ik zei is het voor u niet breed genoeg ofwa !!!!
  • Nils De Vriendt

    5 jaar geleden
    Ik mag nog naakt op mijn speed pedelec naar het werk rijden, niemand zou het zien! Stop met veralgemenen, ik zou 90km/u kunnen rijden en nog zou niemand er last van hebben?
  • Eric Osier

    5 jaar geleden
    Jullie auto bestuurders zouden beter eens wat meer respect tonen voor mensen die alle dagen zomer er winter met hun speedpedelec woon werkverkeer doen! Word bijna dagelijks van de weg gereden! Denk daar eens overna
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Fietsers mogen nu al tegen één richtingverkeer rijden, rotondes tegenstroom nemen, met GSM spelen op de fiets, zonder lichten rijden, geen voorrang van rechts geven, rode lichten negeren, spoor overwegen negeren...nu gaan ze hen nog meer vrijheid geven op de weg. Waarom, boetes krijgen ze toch nooit en in fout kunnen ze voor de wet toch nooit zijn bij een ongeval?