De laatstejaarsstudenten van het Heilig-Grafinstituut protesteren tegen het verbod op de verkleedpartij met als thema genderswitch.
Volledig scherm
De laatstejaarsstudenten van het Heilig-Grafinstituut protesteren tegen het verbod op de verkleedpartij met als thema genderswitch. © Benoit De Freine

School verbiedt verkleeddag na outing Sam Bettens: leerlingen protesteren

Het Heilig-Grafinstituut in Bilzen heeft de verkleeddag van woensdag geschrapt waarop jongens als meisjes en meisjes als jongens naar school zouden komen. “Gelet op de actualiteit mag dit thema niet op een carnavaleske manier worden gebracht”, verwees Marianne Sohl, de adjunct-directrice van de middelbare school, naar de recente outing van Sam Bettens als transgender. De leerlingen namen dat niet.

92 reacties

  • Josse Vos

    5 jaar geleden
    Ridicule reactie van schooldirectie. Kinderen vieren feest, zonder bijbedoelingen. Arme directie dat zij dit niet begrijpen. Nooit jong geweest en lol gemaakt? Politieke correctheid is écht waar alle gekheid op een stokje !
  • Roger Poot

    5 jaar geleden
    Tegenwoordig heeft iedereen lange tenen. Arme mensheid. Wat zijn we toch allemaal rap beledigd, vooral in de plaats van een ander.
  • Guy Dupont

    5 jaar geleden
    Kan er ook eens gelachen worden? Neem alles en vooral jezelf niet zo serieus.
  • Katrien Delange

    5 jaar geleden
    Was sowieso ongepast en slecht idee...
  • Gino fourier

    5 jaar geleden
    vroeger kon alles en werd er al eens gelachen, ook met ernstige zaken...HUMOR heet dat, door velen onbekend tegenwoordig! Alles voor de politieke correctheid??? Ik noem dat nood aan aandacht....