Voetballertjes van Jong Sint-Gillis.
Volledig scherm
Voetballertjes van Jong Sint-Gillis. © Geert De Rycke

Jeugdvoetbal 30 procent duurder in vijf jaar

Jeugdvoetbal is in vijf jaar tijd ruim 30% duurder geworden. Dat blijkt uit een bevraging van deze krant bij 100 clubs in alle afdelingen. In 2014 kostte een jaar ‘sjotten’ nog gemiddeld 231 euro, komend seizoen al 303 euro. Vooral de kleinere clubs hebben de prijzen stevig opgetrokken - tot meer dan 500 euro per jaar.

40 reacties

  • Jacob Wassenaar

    5 jaar geleden
    Laten we terug een piramidemodel invoeren: een brede basis maken een een smalle top. De top verdient veel centjes met transfers. Laat bij elke transfer een deel geld vrij komen voor de eerdere clubs waar de betreffende speler zijn jeugdopleiding heeft gehad. Dan kunnen ook kleinere clubs rekenen op meer inkomsten. Het voetbal als zodanig is duurder geworden met de tijd en dus zijn de kosten hoger. Mensen kunnen al wel gebruik maken van sociale tarieven in de sport voor zover ik weet.
  • Jan

    5 jaar geleden
    Schabouwelijk duur, puur misbruik en afzetterij.
  • Jean Emare

    5 jaar geleden
    De prijs is vooral te danken aan de bondskosten.. en voor wat? Voor zichzelf te verrijken. Als je nagaat hoeveel dubieuze boetes er worden uitgegeven ed. Je houdt het niet voor mogelijk. Verder mag men eindelijk ook iets doen aan die belachelijke lonen van 1-3e provinciale voetballers. Sommige verdienen meer dan 1000 euro in het zwart bij. Dat is toch te gek voor woorden. dat 'niveau'?!
  • emil ledure

    5 jaar geleden
    Er zit verzekering in , De uitrustingen moeten betaald worden, Het geen dat ze gratis krijgen bij het inschrijven ( kousen - training - enz) het aankopen van atributten dat ze nodig hebben om training te geven . trainers moeten betaald worden ( bij sommige ploegen een almoeske). enz. En als de ouders willen hebben dat hun zoon zal voetballen weten ze dat toch op voorhand dan ze moeten betalen. Maar den èène ploeg is dan anderen niet.
  • Joseph Lemmens

    5 jaar geleden
    Er zijn kinderen die de voetbalsport niet meer kunnen beoefenen omdat het te duur is. In het jaar 1993 kreeg de scholierenploeg van Wiemesmeer 2 x per week training van Ronny Vangeneugden en de deze betaalden jaarlijks € 0 lidgeld. Inkomsten kwamen van tornooien. Wat doet de voetbalbond voor de kinderen die geen lidgeld kunnen betalen of waar meerdere kinderen voetballen in een gezin! De meeste sportvelden en sportinfrastructuur worden dan ook nog eens op kosten van de gemeenschap betaald