AP
Volledig scherm
© AP

Peilingen voorspellen historische dag voor Europees parlement

In België en in twintig andere Europese landen zijn vandaag de stembussen geopend voor de verkiezing van een nieuw Europees Parlement. Europa wilde de brexit aangrijpen om het aantal Europarlementsleden terug te brengen naar 705, maar omdat de Britten er maar niet in slagen de Europese Unie te verlaten, moeten er net als vijf jaar geleden 751 ‘MEP’s’ verkozen worden. België behoudt - met of zonder brexit - zijn 21 zetels: 12 Nederlandstalige, 8 Franstalige en 1 Duitstalige.

20 reacties

  • raf stevens

    5 jaar geleden
    Sinds de EU bestaat hebben we geen oorlogen gekend in Europa en is het gemakkelijker zaken te doen over de grens. Maar voor de rest blijft de EU een geldverslindende organisatie waar het goedbetaalde postjes pakken en gepalaver over futiliteiten de hoofdbrok uitmaken. Een vuist maken kan de EU nooit, in geen enkel geval.
  • pa re

    5 jaar geleden
    Europa de grootste miskleun die er is ...
  • Jef Pauwels

    5 jaar geleden
    Zetels terugbrengen naar 705? Proportioneel gezien is dit een uitbreiding van zetels. Wij zullen de postjes wel betalen.
  • etienne vijverman

    5 jaar geleden
    Europa is de jackpot voor de polletieker !!!!!! en verder moet je er niet te veel van verwachten ten zij hopen regeltjes waar de gewoon man niet beter van word en voor de rest doen ieder land zijn goesting naar gelang het voor hen uitkomt
  • Luc Julien

    5 jaar geleden
    Europa is het walhalla van de gebuisde politiekers... gebuisd en als cadeau nog wat meer verdienen dan een nationale minister... europese ambtenaren ?? Chauffeur (aanwervingsniveau lager middelbaar) is goed voor 3000 euro netto op de maand... En dan maar verwondering dan de mensen het beu zijn...