Dronken fietser negeert rood licht voor de ogen van agenten

© PZ Gent

Voor de ogen van de politie dronken een rood licht negeren. Niet moeilijk dan een jonge fietser dinsdagochtend op de bon vloog tijdens een politiecontrole aan het Zuid. De controle was eigenlijk gericht op fietsverlichting. 14 van de 284 fietsers (vijf procent) waren niet in orde en kregen een boete van 55 euro.

Sander Luyten

"De boetes voor dronken fietsen zijn hetzelfde als voor dronken rijden en starten aan 170 euro, maar kunnen oplopen tot honderden euro's. Wanneer de fietser houder is van een rijbewijs, kan dat in bepaalde gevallen ook ingetrokken worden", zegt de Gentse politie. "Veel fietsers zijn er zich niet van bewust dat ze ook op de fiets aan een alcoholcontrole kunnen onderworpen worden. Ook op de fiets begeef je je immers best nuchter in het verkeer."

De dronken fietser werd gepakt tijdens een controle op fietsverlichting, dinsdagochtend tussen zes uur en acht uur aan het Zuid. Daarbij werden 284 fietsers gecontroleerd. 14 van hen waren niet in orde en kregen een boete van 55 euro. Ook zes automobilisten vlogen op de bon. Eén van hen omdat hij op het fietspad parkeerde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen