Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

Jean-Marie Dedecker: “Uitslag is collectieve opgestoken middelvinger, tijd om het cordon te doorbreken”

BinnenlandJean-Marie Dedecker, de burgemeester van Middelkerke die vandaag als onafhankelijke op de N-VA-lijst stond, is duidelijk in zijn analyse van de opmerkelijke winst van Vlaams Belang. “Deze uitslag is een collectieve opgestoken middelvinger”, klinkt het. “Tijd om het cordon te doorbreken.”

38 reacties

  • Peter Nols

    5 jaar geleden
    NVA en VB hebben op Belgisch niveau samen 14 procent van de stemmen en de socialisten 16,7. Blazen die nationalisten dan niet wat hoog van de toren?
  • Martin Thienpont

    5 jaar geleden
    Al die professoren met hun dure analyses komen nog niet aan tot de hielen van Jean-Marie wat mensenkennis betreft. Hij weet tenminste wat er leeft onder de bevolking. Als ik gisteren Rutte bezig hoor over Vlaams Belang en terzelfdertijd de grimassen zie op Meneer Somers zijn gezicht, dan denk ik deze elite heeft het nog steeds niet begrepen. Bart de Wever begrijpt dit wel en geeft de juiste analyse over België deze morgen.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Wat levert het op. Toch weer de verguisde Zweedse coalitie in het Vlaams parlement. En in de federale regering een verzwakt en meer verdeeld Vlaanderen.
  • peter de bock

    5 jaar geleden
    Zeer correct
  • Maxime Vanmaercke

    5 jaar geleden
    JMDD ik doe mijn hoed af voor u. Ik vreesde dat je uw eigenheid was verloren. Proficiat met je zetel. Was iedereen maar zo oprecht.