© Reuters

Vadis getuige van recordaantal doelpunten in Champions League

Onze landgenoot Vadis Odjidja-Ofoe was vanavond getuige van een opmerkelijk record in de Champions League. In de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Legia Warschau werden maar liefst 12 doelpunten gescoord. Een enorm efficiënt Dortmund zorgde samen met Legia Warschau voor een onwaarschijnlijke 8-4 eindstand. Op Twitter werd vol ongeloof gereageerd op het nieuwe record.

Jonas Verheyen

De eerste goal was voor Legia, met een assist van Vadis Odjidja. Dortmund reageerde snel en knalde de bal meteen drie keer in het doel. Shinji Kagawa zorgde voor de eerste twee doelpunten van de Duitsers, beide met een assist van Ousmane Dembélé. Het derde doelpunt kwam er na een vrije trap van Marco Reus. De keeper bokst de bal onhandig weg, tegen Nuri Sahin. Die laatste duwde de bal makkelijk binnen. Na 20 minuten was de score 3-1.

Legia Warshau liet het er niet bij, en kwam na 5 minuten met de aansluitingstreffer. Aleksandar Prijovic werkte de assist van Bartosz Bereszynski goed af. Legia had de kans op de 3-3, maar het schot van Aleksandar Prijovic eindigde op de paal.

Ousmane Dembélé, goed voor twee assists, kon na 29 minuten zijn eigen doelpunt meepikken, na een assist van Marco Reus. Die laatste deed de netten twee minuten later zelf trillen, met een assist van Shinji Kagawa. Dortmund en Legia gingen rusten met 5-2 op het bord. Een uiterst efficiënt Dortmund werkte alle vijf de kansen in de eerste helft mooi af.

En of het nog niet genoeg was! In de tweede helft zorgde Marco Reus met zijn tweede doelpunt van de avond voor 6-2. Maar Legia Warschau weigerde zich neer te leggen bij de heerschappij van Dortmund en maakte er via Kucharczyk 6-3 van.

20 minuten lang viel er zowaar geen enkel doelpunt uit de lucht. Maar in minuut 81 kon Borussia zich niet meer bedwingen. Felix Passlack maakte het zevende doelpunt voor Dortmund. Legia liet zich niet onbetuigd met een vierde goal via de ingevallen Nemanja Nikolic. 7-4 was een evenaring van het hoogste aantal doelpunten in de Champions League ooit. In 2003 werd het 8-3 tussen Monaco en Deportivo.

Marco Reus zorgde in de extra tijd met een hattrick voor de 8-4 eindstand. Een record qua doelpuntenaantal na een ongelooflijke wedstrijd!