Anne Faber uit Utrecht stierf in 2017, toen ze met haar fiets onderweg was en op Michael P. (rechts) botste.
Volledig scherm
Anne Faber uit Utrecht stierf in 2017, toen ze met haar fiets onderweg was en op Michael P. (rechts) botste. © ANP/AD

Rechtszaak rond dood studente Anne Faber (25) wordt in beroep moord: dader dreigt uit leven te stappen

BuitenlandHet Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) heeft in beroep opnieuw 28 jaar cel geëist voor Michael P. (29), de man die vorig jaar veroordeeld werd voor de dood van de 25-jarige studente Anne Faber uit Utrecht. Opmerkelijk: waar de aanklacht eerder ‘doodslag, verkrachting en ontvoering’ was, is dat nu ‘moord, verkrachting en ontvoering’ geworden. Anders dan vorig jaar kwam het OM tot de conclusie dat P. Faber niet in een opwelling heeft gedood, maar met een vooropgezet plan.

10 reacties

  • Joachim Albert

    5 jaar geleden
    Hypocriete en laffe reactie van deze man. Levenslang opvolgen is minimum t.o.v. familie en maatschappij. Meerdere levens kapot gemaakt.
  • Barbara Schotte

    5 jaar geleden
    Wat een lef!!!! Het slachtoffer heeft geen kans op leven meer! Zelfs als hij op zijn 67ste kan vrijkomen, vind ik dat te vroeg. Al raken ze in ons land met minder weg
  • rudi swinnen

    5 jaar geleden
    Goed idee man ... niemand zal om je treuren . Integendeel .
  • bryan de ceuster

    5 jaar geleden
    Euthanasie moet altijd kunnen voor veroordeelden vind ik. Is serieus wat kosten besparend, ruimte in de gevangenis besparend en rust bij de nabestaanden dat hij 100% nooit meer vrij komt.
  • Charlotte De greef

    5 jaar geleden
    Wel dat de dader dat dan doet. Dan zijn de Nederlanders verlost en kost hij geen handenvol geld meer. Doe iedereen een plezier, man!