Louis Tobback.
Volledig scherm
Louis Tobback.

Louis Tobback: “Die gastjes van Schild & Vrienden zijn even erg als de mannen die we na de Tweede Wereldoorlog hebben gefusilleerd”

Sp.a-nestor Louis Tobback vindt dat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een racist is. “Anders zou hij niet met Filip Dewinter en Guy D’haeseleer in dezelfde partij zitten. Anders zou hij Dries Van Langenhove ook niet hebben aangetrokken”, zo neemt de Leuvenaar geen blad voor de mond in Knack. 

518 reacties

  • jos duriau

    5 jaar geleden
    Het is een feit dat niet te ontkennen is , meer en meer ziet men dezelfde autoritaire manier van doen ook in de politiek , zie het niet graag en daar kan ik Tobback begrijpen alhoewel ik ook zijn reactie niet apprecieer.
  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Die gast zijn mening doet er totaal niet meer toe. Hij is oud en leeft in het verleden. Toch kan de media het niet laten als er zich politiek penibele situaties voordoen steevast oude krokodillen op te voeren. Straks zullen ze er nog opgraven die reeds overleden zijn.
  • j hendrickx

    5 jaar geleden
    Moest ik bij Vlaams belang en Schild en Vrienden horen dan zou ik klacht indienen tegen deze uitspraak Hij denkt dat hij alles kan zeggen, opa Tobback.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    De taal die hij gebruikt is erger dan die van VB. Wie is hier dan de extremist ?
  • Jef Van De Plas

    5 jaar geleden
    Was deze fossiele socialist niet voor een TGV gaan liggen ? Ik dacht dat het een man van zijn woord was , allez met zijn taal toch, zijn daden zijn een stuk anders !
  1. “We zijn het allerbelangrijkste kwijt. Net toen we dachten dat we haar terug hadden.” Baby Julia overlijdt net nadat ze kankervrij is verklaard
    PREMIUM

    “We zijn het allerbe­lang­rijk­ste kwijt. Net toen we dachten dat we haar terug hadden.” Baby Julia overlijdt net nadat ze kankervrij is verklaard

    Ze was amper negen maanden oud, maar ze vocht bijna haar hele, korte leventje tegen leukemie. Eind maart was er voor het eerst goed nieuws, toen de dokters baby Julia kankervrij verklaarden. Maar nog geen maand later werd een tot dan niet ontdekte hersentumor haar fataal. Haar ouders zijn kapot van verdriet. “We wilden niet aan het ergste denken. Want het ergste, dat hadden we toch al meegemaakt?”
    Knokke
  2. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”