Joodse CD&V-kandidate: “Ik ben tegen het cordon sanitaire”

© Wim Hendrix

Rezi Friedman, een Antwerpse CD&V-politica, heeft op sociaalnetwerksite Twitter aangegeven dat ze tegen het cordon sanitaire is en dat terwijl haar partij de deur voor Vlaams Belang eerder al formeel dicht deed.

lla

Friedman stuurde een tweet de wereld in die meteen tal van reacties uitlokte. “Als joodse christen-democraat ben ik persoonlijk principieel tegen elke vorm van uitsluiting, vervolging en pariabehandeling en dus ook tegen het cordon sanitaire. We moeten met iedereen in dialoog kunnen gaan en raakvlakken vinden om ons land uit de crisis te helpen.” Friedman sloot haar tweet af met de hashtag democratie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook vindt Friedman dat N-VA soms extremer is dan Vlaams Belang. “Maar rond die partij is er geen cordon sanitaire.” Op Twitter kreeg Friedman heel wat negatieve reacties te verwerken. Zo wezen enkele internetgebruikers haar erop dat ze “als joodse” zou moeten weten dat er “met dit soort mensen” niet te praten valt. Maar ze kreeg ook bijval. “We leven niet meer in de middeleeuwen: Vlaams Belang is het Vlaams Blok van vroeger niet meer” of “de dynamiek van een democratie kan alleen maar zuiver zijn zonder restricties want iedere restrictie is het masker van eigen angsten.”

LEES OOK. Het cordon sanitaire: wat is dat precies?

Friedman is niet de enige die het cordon sanitaire in vraag stelt. Ex-burgemeester Eddie De Block, broer van Maggie De Block, en Ella De Neve van Open VLD lieten zich eerder al uit over het doorbreken van het cordon sanitaire.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen