De Saudische koning Salman tijdens een door hem bijeen geroepen spoedvergadering van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten in Mekka.
Volledig scherm
De Saudische koning Salman tijdens een door hem bijeen geroepen spoedvergadering van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten in Mekka. © EPA

Saudische koning: “Internationale gemeenschap moet Iran stoppen”

De Saudische koning Salman heeft de internationale gemeenschap opgeroepen om de "vernietigende" activiteiten van zijn aartsrivaal Iran te stoppen. De politiek van Iran bedreigt de stabiliteit van de regio en de internationale scheepvaart, verklaarde Salman gisterenavond bij de start van het spoedoverleg van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten (GCC) in Mekka.

5 reacties

  • dirk belis

    5 jaar geleden
    Neen! Wij willen dit niet!.wederom een groots opgezet spelletje om Iran hun olie te stelen zoals in Irak,wat eveneens een grote! leugen was.
  • Daan Roos

    5 jaar geleden
    Zullen alleen tussenkomen als Saudi-Arabië geen wapens meer koopt van de "internationale gemeenschap".
  • Roland Jeronimus

    5 jaar geleden
    Trump heeft deze escalatie gecreëerd, dus laten ze het zelf oplossen.
  • johan fransaert

    5 jaar geleden
    als je een kat in het nauw drijft maakt ze rare sprongen dus nu niet komen klagen, ooit is de oorlog tussen de VS en Japan begonnen door een olie blokkade.
  • michel mans

    5 jaar geleden
    Laat ons daar buiten. Wij hebben zelf onze problemen hier. Dat ze dit eerst oplossen. En daarbij, jullie hebben het zover gebracht door niets te ondernemen toen het nog kon. En niet vergeten dat jullie daarna de schuld hiervoor op ons doorschuiven. Neen dank u.