© JVDP

Kersvers schepen Bastiaens bedankt afvalophalers

Caroline Bastiaens, kersvers schepen voor Stads- en Buurtonderhoud (CD&V), heeft woensdagochtend de medewerkers van Stadsbeheer -oftwel de afvalophalers- in de bloemetjes gezet voor hun inzet om de stad Antwerpen proper te houden. Nog tot vrijdag 25 november 2016 is het de ‘Week van de Afvalophaler’.

inke

De stad Antwerpen maakt van deze week gebruik om al haar medewerkers van Stadsreiniging te bedanken voor hun dagelijkse inzet voor een propere stad. Gemiddeld wordt er 268 ton restafval per dag opgehaald via huis-aan-huis-ophalingen, de sorteerstraatjes, de papiermanden en de vegers én vuil dat door de opruimwagen wordt meegenomen (via meldingen).

Schepen Bastiaens kwam alle medewerkers persoonlijk een hart onder de riem te steken. “De ophalers werken in weer en wind en krijgen bovendien soms te maken met agressie: fysiek, verbaal of in het verkeer. Ik vind het daarom belangrijk om respect te tonen voor wat deze mensen doen”, aldus Bastiaens.

“Ook burgers kunnen hun steentje bijdragen en de ophalers bedanken, bijvoorbeeld met een vriendelijk woord of een glimlach. De grootste blijk van respect tonen burgers echter door afval tijdig en correct aan te bieden. Enkel door de inzet van zowel de stadsdiensten als de burgers kan de er een propere stad gerealiseerd worden”, aldus de stad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER