Florian Van Eenoo/Photonews
Volledig scherm
© Florian Van Eenoo/Photonews

Herman De Croo (81) zet Filip Dewinter buitenspel door nog even in parlement te zetelen

Herman De Croo (81) is als lijstduwer in Oost-Vlaanderen opnieuw verkozen voor het Vlaams Parlement. Hoewel De Croo met pensioen gaat, kiest hij er nu toch voor om nog even te zetelen, omdat anders “de parlementsleden hun eed moeten afleggen bij Filip Dewinter”, verduidelijkt hij in Het Nieuwsblad.

231 reacties

  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    die graaiers pakken hun uittredingsvergoeding en gaan nog een beetje blijven zitten.? Die doet dat ook om een andere democratisch verkozen politieker stokken in de wielen te steken? Ik dacht dat de burgers konden verwachten dat dit soort individuen verondersteld worden een land te besturen? Neen, die zijn bezig met hun eigen egos en zakken. Dat noemen ze dan een minister van staat???? Die zijn nog 100x erger dan het VB!
  • erik jagers

    5 jaar geleden
    De Croo laat niets liggen, want hij krijgt onmiddellijk na zijn mandaat het parlementaire maximumpensioen en dat is NIET cumuleerbaar met een uittredingsvergoeding. Wakker worden media! Wat hij wel doet is uit rancune verhinderen dat een VB'er de raad voorzit, maar, hij zal zich wel moeten laten bijstaan door de twee jongste parlemantairen en dat zijn ook VB'ers!
  • Lieven Roels

    5 jaar geleden
    Al die ex-ministers komen nu zeggen wat we moeten doen. Dezelfde hebben het land verkocht en wetten gestemt om zichzelf te verrijken. Vlaming begint het eindelijk eens door te hebben.
  • Francois Van Mol

    5 jaar geleden
    Straf dat de pers dit verhaaltje zo maar overneemt. De Croo laat helemaal niets schieten. Door de opstapeling van mandaten tijdens zijn lange loopbaan krijgt hij het maximumpensioen toegelaten door de Wet Wijninckx. Dat is niet cumuleerbaar met een uittredingsvergoeding." De Croo heeft dus gelogen.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Gerard Bruynhemde, als de tot zichzelf uigeroepen verdraagzame aanhangers van de partij die verdraagzaamheid, warme samenleving, solitdariteit en rechten predikt , geen argumenten meer hebben dan halen ze er de landverraders er bij. De centen zijn op dat heeft een bediende van Beweging.net al gezegd. Dus ik denk dat elke politicus van alle partijen dat wel weet en iemand zal betalen en dat zullen niet de rijken zijn, die hebben nooit betaald en zullen nooit betalen, bij geen enkel regering.