anp
Volledig scherm
© anp

Overheidsdiensten kreunen onder personeelstekort: “Regering heeft federaal openbaar ambt bewust afgebouwd”

BinnenlandHonderden vacatures die open blijven staan en maanden wachten op nieuwe krachten: Selor, dat instaat voor de selectie bij de federale overheid, kan de vraag niet aan,  schrijft De Standaard. De christelijke vakbond ACV wijst ook naar de vorige regering “die het federaal openbaar ambt bewust heeft afgebouwd, waardoor die niet langer in staat is om haar kerntaken behoorlijk uit te voeren.” 

34 reacties

  • Fonske Beys

    5 jaar geleden
    Ook de helft van de politiekers te veel .
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Zou de ambtenarij niet beter voorstellen doen om minder taken en minder regels te moeten behandelen? Dan zijn ook minder mensen nodig.
  • mieke vermeulen

    5 jaar geleden
    Griekenland telt evenveel inwoners als Belgie en daar doen ze het met de helft minder personeel , en daar verloopt alles vlot .
  • mieke vermeulen

    5 jaar geleden
    Griekenland telt evenveel inwoners als Belgie en daar doen ze het met de helft van de ambtenaren en daar draai alles doen .
  • Michel de Coorebyter

    5 jaar geleden
    Als we het internet mogen geloven zou elke werknemer jaarlijks 1000 euro minder belasting kunnen betalen als België het aantal ambtenaren naar Duits niveau brengt. Het aantal ambtenaren naar Nederlands niveau brengen zou elke werknemer 1500 euro minder belasting moeten kunnen besparen. Meteen kennen we nu ook de oorzaak van de bodemloze put in de Belgische staatsfinanciën.