Leuvense politie haalt 138 fietsen weg op Martelarenplein

© BELGA

De fietsendienst van de Leuvense lokale politie heeft woensdagvoormiddag 138 fietsen weggehaald op het Martelarenplein. Dat meldt de Leuvense politie. Op het plein voor het station geldt een permanent verbod om fietsen te stallen, maar toch lappen heel wat fietsers deze regel aan hun laars. “Omdat de komende weken op Werchter verschillende concerten plaatsvinden die tienduizenden bezoekers lokken en waarvan een groot deel in Leuven overstapt op extra bussen, is het noodzakelijk dat het Martelarenplein zo veel als mogelijk vrij blijft van hindernissen”, zegt politiewoordvoerder Marc Vranckx.

gjs

“Zowel aan de voor- als aan de achterzijde van het Leuvense treinstation zijn fietsenstallingen maar toch kiezen heel wat fietsers ervoor om hun rijwiel snel op het plein zelf achter te laten tegen één van de boompjes of tegen het oorlogsmonument”, zegt de politiewoordvoerder. “Enkele dagen geleden werden alle rijwielen die er stonden, gemerkt met sticker met de waarschuwing dat fietsen die bleven staan, zouden weggehaald worden. Vandaag werd de hele zone tussen de boompjes geruimd. Als de fiets met een slot was vastgemaakt aan de boompjes, werd het slot doorgeknipt of doorgeslepen.”

De weggehaalde fietsen werden overgebracht naar de fietsenstalling op de Diestsesteenweg, waar de eigenaars ze gedurende drie maanden kunnen ophalen. Fietsen die in die periode niet opgehaald werden, worden gratis afgestaan aan de vzw Velo.

“De zone op het Martelarenplein die woensdagvoormiddag werd vrijgemaakt, werd afgespannen met politielint, in de hoop dat de zone daardoor vrij blijft”, gaat commissaris Vranckx verder. “Donderdag gaat de fietsendienst opnieuw fietsen ruimen aan het station en de komende weken en maanden zullen we de fietsenruimingen regelmatig herhalen, niet alleen op het Martelarenplein, maar ook in de binnenstad. Zeker in aanloop naar massa-evenementen zoals de Langste Dag en Beleuvenissen zullen foutief en hinderlijk gestalde fietsen worden verwijderd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen