screenshot
Volledig scherm
© screenshot

“De geur was echt weerzinwekkend”: 200 dode en 100 levende katten uit horrorhuis gehaald

dierenverwaarlozing“Met voorsprong het ergste geval van verzamelstoornis in meer dan tien jaar.” Zo noemt voorzitter Tom Colvin van dierenbescherming Animal Rescue League of Iowa (ARL) een bijzonder schrijnend geval van dierenverwaarlozing in Madrid, in de Amerikaanse staat Iowa.

18 reacties

  • Daisy Daelemans

    5 jaar geleden
    Die man is duidelijk niet op deze wereld. Mogelijk is hij jaren geleden begonnen met een grote liefde voor katten, maar is alles uit de hand gelopen als hij ziek werd. Een ziekte waarvan hij zich blijkbaar niet bewust is. Ik heb met die man te doen en ook met al die poesjes en poezen, en hoop dat die beestjes nog een lieve thuis vinden. Zelf ben ik ook een kattenliefhebber.
  • Melina De Baerdemaeker

    5 jaar geleden
    Je ziet meteen dat het een verwarde man is die enkel van de katten houd maar dit gebeurt omdat ze hem aan zijn lot overlaten . Zulke mensen zouden wekelijks controle moeten krijgen want hij zal niemand hebben. Met zoveel kattebakken was het niet zijn bedoeling om ze te verwaarlozen is gewoon uit de hand gelopen doordat ze niet steriel zijn. En dan teveel en die kan je niet meer verzorgen en dan eentje zoek de rest volgt. Dit is voor beide verschrikkelijk nu hopen dat ze thuis geven aan de poezen
  • corry pauwels

    5 jaar geleden
    @guido eyckmans; dan bent u veganist als u van dieren houdt. Anders bent u enkel een huisdierenvriend. Want een dierenvriend eet, draagt en buit dieren niet uit. En ja, ik ben dat wel. En de man in kwestie had het goed voor maar wist niet door dementie wat hij deed. Keur het natuurlijk niet goed maar je ziet dat hij zich van geen kwaad bewust is. Deze persoon heeft zelf hulp nodig. Het Amerikaanse systeem van zorg is zo hallucinant dat hij waarschijnlijk medische hulp niet kon veroorloven.
  • Guido Eyckmans

    5 jaar geleden
    Dit toont nog maar eens aan dat er een torenhoog verschil is tussen dieren houden en van dieren houden !
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Ik zie vooral een afwezigheid van sociale controle en misschien een begin van dementie. Maar hoe hebben ze het ontdekt ? Dat mis ik in het artikel.