"Onze economie is weerbaar gebleken in een moeilijke internationale omgeving, en ik denk dat dat ook zo zal blijven", zegt Pierre Wunsch, gouverneur van de Nationale Bank.
Volledig scherm
"Onze economie is weerbaar gebleken in een moeilijke internationale omgeving, en ik denk dat dat ook zo zal blijven", zegt Pierre Wunsch, gouverneur van de Nationale Bank. © Photo News

Nationale Bank: “Komende regering moet 11 miljard euro in twee jaar besparen”

De Nationale Bank van België (NBB) heeft haar prognoses voor de economische groei in België de komende jaren licht naar beneden herzien. De groei zou dit jaar uitkomen op 1,2 procent. Voor 2020 en 2021 is dat respectievelijk 1,1 procent en 1,2 procent. De koopkracht van de gezinnen zou de komende jaren aantrekken. Dat blijkt bij de voorstelling van de nieuwste prognoses van de NBB. Voor de komende regering had de Nationale Bank slecht nieuws: de overheid moet in twee jaar 11 miljard euro besparen.

74 reacties

  • Dylan Huyse

    5 jaar geleden
    Kerninflatie ; het stijgen van de prijzen EXCLUSIEF voeding en energie, +3,5% -+-2,-% = +1,5% valt mee volgens mij :D gezinnen zullen meer middelen hebben en opnieuw is het niet goed genoeg....
  • stefan ceulemans

    5 jaar geleden
    Ja en dat met onze begroting die niet op orde is zullen de gewone mensen nog meer achteruit gaan byebye koopkracht
  • james vroman

    5 jaar geleden
    Door de loonlasten te verlagen krijg je als arbeider niets meer integendeel , het is opnieuw een poging tot cadeau's uitdelen aan het bedrijfsleven ...ondertussen zitten we reeds met een tekort van meer dan 10 miljard aan zo'n geschenken die opgehoest mogen worden door de burger ...genoeg is genoeg ..een bedrijf moet zelf voor zijn aandeelhouders zorgen niet de burger ..ze leven momenteel van de staat .
  • Vital Verstraten

    5 jaar geleden
    fantasistch, 3,5 procent op 3 jaar, en wel even vergeten dat we een inflatie van 2 procent per jaar hebben, waar ook de ECB naar streeft, geeft dat een netto koopkracht van +3.5% - 6%= - 2,5 procent achteruitgang ondanks dat men meer euro's krijgt. Maak de mensen iets anders wijs, en ook uw minderheidsaandeelhouders van de NBB die u reeds meer dan 20 jaar discrimineert! Bol het af man!
  • Anne Callebaut

    5 jaar geleden
    Eerst beginnen bij hun eigen (Afscheid premies - aanwezigheid in de verschillende regeringen enz.....).