CHAMPIONS LEAGUE. Mooie assist van Kevin De Bruyne, veel kansen maar geen doelpunten voor Dries Mertens

In de Champions League speelden woensdagavond groep A, B, C en D. Messi bezorgde Barcelona de overwinning met twee goals. Dries Mertens hielp Napoli aan veel kansen, maar de wedstrijd tegen Dinamo Kiev eindigde zonder doelpunten. Kevin De Bruyne bracht zijn team op gelijkspel met een mooie assist, nadat Gladbach op voorsprong kwam.

mawe

Groep C. Kevin De Bruyne brengt City op gelijkspel met mooie assist, Messi bezorgt Barcelona de zege

In groep C nam Manchester City, met Kevin De Bruyne in de basis, het op tegen Borussia Mönchengladbach. De Duitsers moesten het doen zonder Thorgan Hazard, die afwezig was om privéredenen.

De eerste goal was voor Gladbach na 24 minuten. Een mooie aanval, waarbij City zich te snel liet wegzetten, leidde tot een doelpunt van Raffael. Het is de eerste goal in de Champions League voor Raffael. Vlak voor het affluiten zette City de bordjes nog gelijk. Een mooie voorzet van Kevin De Bruyne werd door David Silva in het doel getikt.

Na 51 minuten kwam de thuisploeg in de problemen. Lars Stindl kreeg zijn tweede gele kaart, en moest het veld verlaten. Een tiental minuten later moest ook City het met een man minder doen, Fernandinho kreeg zijn tweede gele kaart. De bezoekers domineerden in de tweede helft, maar de thuisploeg hield stand, de wedstrijd eindigde op 1-1.

© AP

Nog in groep C speelde Celtic tegen FC Barcelona. Na een viertal keer dreigen was het raak voor de bezoekers, Messi bracht Barcelona in de 24e minuut op voorsprong. Na 55 minuten volgde er nog een penalty voor de Spanjaarden, genomen door - uiteraard - Messi. Hij zette hem goed om. De wedstrijd eindigde op 0-2.

Barcelona blijft leider in groep C, met 9 punten. De tweede plaats is voor Manchester City, zij behaalden al 7 punten. Borussia Mönchengladbach volgt met 4 punten, Celtic is laatste met 2 punten. Barcelona heeft zich geplaatst voor de volgende ronde, Celtic is sowieso uitgeschakeld.

GROEP A. Arsenal en PSG spelen gelijk, Ludogorets en Basel kunnen niet scoren

In groep A speelde Arsenal tegen Paris Saint-Germain. De eerste grote kans in de wedstrijd was meteen raak voor de Fransen, Cavani bracht PSG op voorsprong. Het was zijn 21e goal in evenveel wedstrijden. Grzegorz Krychowiak begaat een overtreding vlak voor de eerste helft afgefloten werd. Arsenal kreeg een penalty, professioneel omgezet door Olivier Giroud.

Nog in groep A speelden Ludogorets en Basel een doelpuntenloze wedstrijd.

PSG houdt de leiderspositie, met 11 punten. Arsenal staat op gelijke hoogte. Ludogorets en FC Basel zijn derde en vierde, elk met 2 punten. Zowel Arenal als PSG gaan door naar de volgende ronde.

GROEP D. Atlético Madrid wint tegen PSV, Rostov wint verrassend tegen Bayern München

In Madrid werd de wedstrijd tussen Atlético en PSV beslecht. in de eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht, maar de thuisploeg overwon in de tweede helft. Antoine Griezmann zorgde na 55 minuten voor een assist, binnengetrapt door Kevin Gameiro. Een tiental minuten later kon de Fransman zelf scoren, na een assist van Tiago. De wedstrijd eindigde met 2-0.

Ook Rode Duivel Yannick Carrasco speelde zich opnieuw in de kijker. Hij nam de bal van Santiago Arias op perfecte wijze af aan de cornervlag.

Nog in groep D speelden FK Rostov en Bayern München tegen elkaar. De eerste helft werd afgesloten met 1-1. Douglas Costa bracht de Duitsers op voorsprong, Sardar Azmoun zette de bordjes gelijk. In de tweede helft werd het 3-2. Na 49 minuten kreeg Rostov een Penalty, Dmitri Poloz zette hem om. Drie minuten later scoorde Juan Bernat, na een assist van Franck Ribéry. Na 66 minuten kwam Rostov opnieuw op voorsprong, het beslissende doelpunt was van Christian Noboa.

Altético Madrid staat eerste in groep D, met 12 punten. Bayern München volgt met 9 punten. FK Rostov is derde met 4 punten, PSV is de rode lantaarn met slechts 1 punt. Atlético Madrid gaat door naar de volgende ronde, net als Bayern München.

GROEP B. Veel kansen voor Napoli, maar geen doelpunten tegen Dinamo Kiev, een verrassende wending in Besiktas-Benfica

Dries Mertens speelde zichzelf opnieuw in de kijker bij Napoli, maar kon zijn team toch niet aan een overwinning helpen tegen Dinamo Kiev. Napoli bleef kansen opstapelen thuis, maar de wedstrijd eindigde zonder doelpunten.

In groep A speelden ook Besiktas en Benfica. In de eerste helft kon Benfica drie keer scoren. De doelpunten waren van Gonçalo Guedes, Nélson Semedo en Ljubomir Fejsa.

Besiktas herpakte zich in de tweede helft en zette de bordjes weer gelijk. Na 58 minuten was er een doelpunt van Cenk Tosun. Het duurde tot in de laatste minuten voor er opnieuw doelpunten vielen. Ricardo Quaresma zette een penalty succesvol om in de 83e minuut. In de 89e minuut voegde Vincent Aboubakar er nog een doelpunt aan toe.

Benfica is momenteel de eerste in groep B, met 8 punten. Besiktas en Napoli verzamelden elk al 7 punten. Dinamo Kiev hinkt achterop met 1 punt en is sowieso uitgeschakeld.