Siegfried Bracke (N-VA).
Volledig scherm
Siegfried Bracke (N-VA). © BELGA

Bracke (N-VA) streng voor eigen partij: “Oorlogstaal moet stoppen”

“Er is veel werk aan de winkel”, concludeerde Siegfried Bracke (N-VA) vandaag in ‘De zevende dag’ op Eén. Zo zou Bracke zich al langer gestoord hebben aan de “oorlogstaal” van sommige collega’s. Dat zijn partij fors verlies leed, zou “reden te meer” zijn om uit de politiek te stappen, klinkt het ook. 

127 reacties

  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Van beginselvastheid kan je Bracke in elk geval niet verdenken. Dat opportunistisch secreet heeft zowat iedereen zijn aars aangeboden, van de socialisten tot en met het VB. Nu maar snel die naam vergeten, we hebben zo al genoeg om beschaamd over te zijn.
  • Eric De Meijer

    5 jaar geleden
    Het is nu wachten op een politicus (van welke partij dan ook...) die met een verklaring komt dat 'we de kloof tussen de politici en de bevolking moeten dichten, dat we dichter bij de mensen moeten staan, en onze verantwoordelijkheid nemen'. Maar de burger in dit land wordt ondertussen elke dag belogen, bedrogen en bestolen door de (r)overheid.
  • Jacques Van de Velde

    5 jaar geleden
    Bracke vraagt zich af waarom hij zijn uittredevergoeding niet zou opnemen. Wel Mr. Bracke er zijn diverse redenen, maar vooral omdat deze vergoedingen door de politiekers als eigen geschenk in het leven is geroepen en natuurlijk in stand wordt gehouden en dit in tijden van besparingen van belastinggeld dat toch van de burger komt heel immoreel is !!!! Dat zou je vroeger als journalist ook zo wel geformuleerd hebben, maar nu als begunstigde lijkt u precies op andere ideeën te zijn gekomen....
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    Met een voorzitter die al vele jaren gratis loon (en straks ook nog pensioen) ontvangt als zijnde spookparlementariër, verschiet ik hier niet van. Zowel Bracke als De Wever zijn tevens grote voorstanders van cumuleren (lees graaien). De kampioen van bezoldigde mandaten zit met 18 stuks! bij dezelfde partij. Maar daar koos de Vlaming toch weer voor? Nou dan. U koos, u betaald......en bijlange niet genoeg!
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Waarom zou je afstaan waar je recht op hebt volgens Bracke. Maar ze willen wel de indexering van de lonen afschaffen. De werkloosheidsvergoeding in de tijd beperken - je eigen sociale bijdrage blijft wel gelijk - en de pensioenleeftijd nog verder opschuiven. Dus waarom zou je stemmen op een partij die wil afnemen waar je recht op hebt.