Tapas op de BBQ zijn dé zomertrend: met deze kruidige hapjes scoor je
Aangeboden door LidlHet is bij de hapjes op de barbecue dat je je creativiteit de vrije loop kan laten. Verras je gasten met een plukbrood en aardappelspiesjes: twee kruidige bites met kraakverse ingrediënten die scoren op Instagram én aan tafel.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
Voor de spiesjes:
8 plakjes gemarineerd spek
8 krielaardappelen
1 groene paprika
handvol basilicumblaadjes
handvol peterselie
2 el citroensap
1 teentje knoflook, gepeld
olijfolie
peper en zout
Voor het plukbrood:
1 rond klein wit brood
120 g kant-en-klare groene pesto
100 g chorizo, in plakjes
100 g olijvenmix, in ringen
enkele blaadjes basilicum
50 g geraspte Emmental
olijfolie
Zo maak je het:
Spiesjes:
1. Snijd de krielaardappelen in dunne plakjes. Snijd elk speklapje in 4 gelijke stukken. Snijd de paprika in even grote stukjes.
2. Prik de plakjes van elke aardappel op een stokje, afgewisseld met een stukje spek en paprika. Probeer de vorm van de aardappel na te bootsen.
3. Mix het basilicum met de peterselie, de gepelde look, citroensap en een scheutje olijfolie glad. Kruid met peper en zout. Bestrijk er de spiesjes mee en bak ze in ongeveer 30 minuten gaar op de barbecue. Keer ze regelmatig om.
Plukbrood:
1. Snijd met een broodmes een kruispatroon in het brood. Snijd niet dieper dan ¾ van het brood en hou ongeveer 1,5 cm tussen elke snede.
2. Verdeel met een kwastje de pesto tussen de sneden brood. Duw de chorizo, de geraspte kaas en de olijven in de inkepingen.
3. Bestrijk twee stukken aluminiumfolie met olijfolie. Leg het brood op het eerste stuk en vouw de randen omhoog. Bedek het brood met het tweede stuk folie en leg het brood 30 minuten indirect op de barbecue. Verwijder het folie en werk het brood af met de lente-uitjes en basilicum.
Verstip: Lente-ui bewaar je in een vochtige handdoek of stuk keukenrol!
Fan van deze combinatie? Probeer dan zeker ook onze kruidige tapas op de BBQ!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Zin in een klassieker, maar dan anders? Serveer lamskroon met Belgisch abdijbier
-
Lidl
Zin in een ijsje of eerder taart? Deze zoete zonde combineert ze allebei
Op zoek naar inspiratie voor een homemade dessertje om te serveren voor je bbq-gasten? Deze schattige ijstaartjes zijn gegarandeerd een hit: krokante zandkoekjes, romig vanille-ijs met verse mango en een fris limoenlaagje met pistache on top. -
Lidl
Gezond genieten: goudbrasem met zuiderse tomatensalsa
De goudbrasem of dorade royale is de bekendste telg van de familie van zeebrasems. Bak dit verse visje op het vel voor een lekkere korst en steel de show met pistache en koriander als verrassende toppings. -
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
-
Lidl
Hartverwarmend herfstig: prei-aardappelsoep met krokante spekjes
Een lunch die écht vult en toch gezond is? Deze preisoep met aardappel en krokante spekjes kan doorgaan als maaltijdsoep, zonder echt zwaar op de maag te blijven liggen. Kies voor gerookt spek voor een extra smakelijke touch. -
Lidl
Grillen maar! Deze lamskoteletjes tillen je bbq naar een hoger niveau
Een Vlaming en zijn bbq, da’s een geval apart. Zin om je wekelijkse baksessie een upgrade te geven? Deze lamskoteletjes hebben weinig nodig, de smaak zelf schurkt al tegen perfectie aan. Als bijgerecht: verse krieltjes met zomers zoete kerstomaatjes. -
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
-
Lidl
Extra lang lunchen: herfstsalade met hinderolletjes en muntvinaigrette
-
Livios
‘Gebruik in dat geval nooit azijn’ en ‘pas op met hogedruk’: zo ga je wél voor een brandschoon terras
Kan je terras nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er heerlijk kan vertoeven? Dan is het reinigen een mooie eerste stap. Met deze onderhoudstips van bouwsite Livios ben jij helemaal klaar voor de lentezon. -
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
Dat je met een hasselback alle kanten uit kunt, bewijst dit recept. Geen aardappelen dit keer, wel een smaakvol varkenshaasje, heerlijke spirelli (al dente gekookt!), zongedroogde tomaten en worteltjes. Een hartig mosterdsausje maakt het geheel extra smeuïg. -
Livios
Groen, rood, blauw of geel: richt je dak klimaatvriendelijk in met deze slimme tips
3 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerDanil Tasevski
ronny cuypers
Johannes Martens