Hilde Vautmans (Open Vld).
Volledig scherm
Hilde Vautmans (Open Vld). © RV

"Onaanvaardbaar" dat Johnson betaling brexit-factuur in twijfel trekt

Dat Boris Johnson, de mogelijke opvolger Theresa May als Brits premier, wil weigeren om de brexit-scheidingsfactuur van 39 miljard pond te betalen, is "onaanvaardbaar". Dat heeft Europarlementslid Hilde Vautmans (Open Vld) gezegd in De Ochtend. "Hij speelt met de geloofwaardigheid van heel het Verenigd Koninkrijk", aldus Vautmans. Als Johnson voet bij stuk zou houden, moet de betaling van de factuur volgens Vautmans juridisch afgedwongen worden.

27 reacties

  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Devlieger zonder de EU moest je steeds geld wisselen. In her buitdnland zou je u blauw betalen aan bellen smsen of internetten. Vrij handelen was er niet en op reis kon je maar beperkt zaken invoeren en soms nog extra btw betalen om het binnen te brengen. Stop met u zever Belgiė zou zonder de EU niets meer betekenen.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Alan Janssen, ik heb mijn hele leven in de internationale handel gewerkt. Zonder de EU deden we gouden zaken en verdienden we pakken geld. Het enige wat goed is aan de EU is de Euro zodat we niet meer rekenen met Duitse Marken, Guldens, Franse en Zwitserse Franken, Pesetas enz. Stop aub eens met al die onheilsverklaringen. Zonder de EU zou de Belgische industrie weer flexibel en agiel kunnen inspelen op de internationale markten zonder het betonblok aan het been waar we nu mee zitten.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Mocht het een harde Brexit worden, dan zullen verschillende Europese lid-staten achter de rug van de E.U. deals sluiten met Engeland. Tegen dat die landen sancties oplopen van de E.U. zijn we al 20 jaar verder.
  • Alan Janssen

    5 jaar geleden
    Zonder EU is België een derde wereldland, we hebben een markt van och arme 11 miljoen inwoners. Alle import en export zal veel duurder worden, terwijl loon en sociale zekerheid achteruit zullen gaan. Voor UK geldt hetzelfde met het verschil dat hun interne markt 6x groter is en dus de gevolgen iets minder zijn. Maar de EU is een markt van 570 miljoen mensen, groter dan USA, en denk 6de grootste van de wereld. Maar het is wel een markt waar de mensen het meest te besteden hebben!
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Ik vind het logisch dat de britten hun uittredingsvergoeding gebruiken als pasmunt. Blijkbaar zitten er stijfkoppen aan beide zijden van de onderhandelingstafel. Dan maar een harde Brexit. Als het achteraf teveel pijn doet, kan er weer onderhandeld worden, maar eerst moeten die 10 DUP'ers weg uit de parlementaire meerderheid om Noord Ierland binnen de Europese Douane unie te kunnen houden. Dat is het eigenlijke breekpunt.