Donald Trump en Richard Nixon.
Volledig scherm
Donald Trump en Richard Nixon. © AFP, AP

Trump over parallellen met Nixon en Watergate: “Hij vertrok. Ik doe dat niet"

De Amerikaanse president Donald Trump bezwoer vriend en vijand maandag dat hij in niets lijkt op Richard Nixon, hoe hard de Democraten ook dreigen met ‘impeachment’, de afzettingsprocedure. Hij vindt zichzelf niet het type van persoon dat zich terugtrekt om een gevecht uit de weg te gaan, klonk het. President Nixon "is vertrokken. Ik vertrek niet. Dat is een groot verschil", verzekerde Trump de verzamelde pers in het Witte Huis.

5 reacties

  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Wat is me dat voor een vergelijking. Het verkiezingsteam van Nixon was betrapt op het afluisteren van de Democrats, en Nixon gaf ontslag omdat hij anders toch zou afgezet worden. Bij Trump is het net het tegenovergestelde: hij is door Mueller vrijgesproken: "no collusion, no obstruction". Het is nu wachten tot de Senaat een onderzoek start naar de samenwerking van de Democrats met Rusland: het dossier GPS Fusion Christopher Steele - vreemd genoeg bijna overal doodgezwegen.
  • erik ramaekers

    5 jaar geleden
    Gino Denil. Helemaal juist
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De eerste keer dat ik hem gelijk moet geven. Nixon had nog een schaamtegevoel en wat geweten. Trump lijkt daar in de verste verte niet op.
  • mark germanus

    5 jaar geleden
    Groot gelijk Trump, pest de Democraten zolang tot ze een hartcrisis krijgen,ze proberen met jou hetzelfde.
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Trump denkt waarschijnlijk ook dat hij heili zal verklaard worden. De nietwit!