Altijd spannend: de zoektocht naar een goede, gebruikte auto.
Volledig scherm
PREMIUM
Altijd spannend: de zoektocht naar een goede, gebruikte auto. © Piet den Blanken/HH

Met deze tips betaal je nooit te veel voor je auto

Tweedehands een auto kopen is doorgaans gunstiger dan een nieuwe auto kopen. Maar waar moet je allemaal op letten? En hoe zorg je ervoor dat je nieuwe aanwinst geen miskoop is? 

2 reacties

  • Marc Camp

    5 jaar geleden
    En hoe grmakklijk het blijkt te zijn om jongeren voor hun eerste occassiewagdn, in de zak te zetten. Mijn dochter heeft het ondervonden. Een auto met een mooie kaart van de control, joepie ze mag de weg op. Maar nog geen 2 dagen later stond ze in de garage voor de eerste mankementen en de garantie dat ze met die auto nooit de controle zou doorkomen. Leg dat maar eens uit!
  • DIDIER FRANCART

    5 jaar geleden
    Er zijn zoveel dingen na te zien bij de aankoop van een occasiewagen. Hoe minder kilometers op de teller hoe interessanter. Je moet rekenen dat vanaf 180 000 km à 200 000 km de grote kosten beginnen. Na +/- 200 000km gegarandeerd een nieuwe roetfilter wat een dure kost is. Het is dus wel van belang de facturen van onderhoud/ herstellingen gedurende enkele tijd terug te raadplegen. Wanneer is voor de laatste keer de accu vervangen, is de startmotor nog goed, is de brandstoftank clean, enz...