Direct naar artikelinhoud
Lunchbreak

Dit moet u weten voor u gaat eten

Dit moet u weten voor u gaat eten

Hoe haalbaar is het Vlaamse klimaatakkoord? En komt er nu een hertelling bij de Amerikaanse verkiezingen? Dit moet u lezen voor u aan tafel gaat.

In het nieuws

1. Hoe realistisch is de groene revolutie?

Het Vlaamse klimaatakkoord dwingt de huidige, maar ook toekomstige regeringen tot verregaande maatregelen. Dat roept vragen op over de haalbaarheid. "Als je elektriciteit uit Duitse bruinkoolcentrales moet importeren, ben je terug bij af."

2. Na bijna 40 jaar bewezen: antraxincident bleek ramp met biologisch wapen

Amerikaanse wetenschappers hebben  onweerlegbaar bewezen dat de dood van 66 mensen in Sverdlovsk, in 1979, te maken heeft met een geheim programma voor biologische wapens.

Yekaterinburg (Sverdlovsk).

3. Op 12 uur tijd 2,5 miljoen dollar opgehaald voor hertelling stemmen in drie VS-staten

Komt er dan toch een hertelling van de stemmen in drie cruciale staten bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen? De groene presidentskandidate Jill Stein startte amper 12 uur geleden met een online crowdfundingsactie om daarvoor minstens 2,5 miljoen dollar op te halen, en haalde die drempel moeiteloos

4. Gaat Martin Schulz het opnemen tegen Angela Merkel?

De socialist Martin Schulz heeft bevestigd dat hij volgend jaar opkomt voor het Duitse parlement en geen nieuw mandaat beoogt op Europees niveau. Gaat hij de strijd aan met bondskanselier Merkel? 

Angela Merkel en Martin Schulz.

5. Waarom N-VA Pol Van Den Driessche opnieuw naar voren schuift

Pol Van Den Driessche trekt bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 de N-VA-lijst in Brugge. En zo maakt hij kans om door de grote poort terug te keren, nadat hij in 2012 aan de zijlijn werd gezet, na beschuldigingen van seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten.

Aan de koffieautomaat

1. Deze Gentse ondernemer doorbreekt taboe: "Ik heb overal pijn"

Angststoornissen zijn wijdverspreid in onze maatschappij. Eén op de tien Belgen kampt ermee. En toch praat bijna niemand erover. Bekend Gents ondernemer Simon Hugé (30) doorbreekt in een openhartig Facebookbericht het taboe: "We moeten af van de gêne en hulp zoeken."

Simon Hugé.

2. Mijn vrouw is boos, en gelijk heeft ze

We zouden voor één keer allemaal boos moeten zijn, vindt Pascal Kerkhove, wiens vrouw zorgkundige bij dementerende ouderen is. "De stilte van de nieuwe witte woede kan maar beter gehoord worden. Uit dankbaarheid, voor hen."

Aan de koffieautomaat

3. Sommige mensen vinden het gewoon leuk om voor een grofgebekt alfamannetje te stemmen

Waarom politici als Dewinter vroeger en Trump nu succes hebben? Deels omdat sommige mensen voortdurend willen revolteren, analyseert Jelle Dehaes. "Dat die mensen het systeem een hak willen zetten, betekent niet noodzakelijk dat er iets schort met het systeem."

Vroegtijdig kerstverhaal van de dag

Oudere man bezorgt baby kerstcadeautje. Nu wil het internet iets terugdoen

"Mijn hart is gevuld met liefde", zei Abigail Crewe uit Yorkshire nadat een oudere man een kerstcadeautje voor haar dochter kocht. Ze had hem nooit eerder ontmoet en toch gaf hij de baby een knuffel van Mickey Mouse omdat zijn overleden vrouw daar dol op was. Nu willen internauten iets terugdoen voor de man.