Pia Klemp.
Volledig scherm
Pia Klemp. © Sea Watch

Duitse kapitein riskeert 20 jaar cel voor het redden van meer dan 1000 migranten op zee

De Duitse Pia Klemp wordt in Italië berecht voor hulp bij illegale immigratie, nadat haar boot in 2017 in beslag werd genomen. Aanhangers van de 35-jarige uit Bonn beschrijven haar als een humanitair persoon die persoonlijk verantwoordelijk was voor honderden reddingsoperaties, maar de Italiaanse autoriteiten beweren dat ze met smokkelaars samenspande.

35 reacties

  • Mark Vrijdaghs

    5 jaar geleden
    Amai, als ik dat hier allemaal lees ben ik beschaamd om Vlaming/Belg te zijn. Mijn Vlaamse grootouders zijn tijdens de WO1 ook gevlucht naar Frankrijk net zoals er vele Vlamingen gevlucht zijn naar UK en Frankrijk. Zij waren ook allemaal vluchtingen!
  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    de wegen van vrouw Justitia zijn soms ondoorgrondelijk zelfs als je goed wil doen doe je slecht
  • vandekempen bart

    5 jaar geleden
    ze moet inderdaad veroordeeld worden, en dat dergelike figuren stoppen met gans de samenleving op te zadelen met de immense problemen én kosten van hun morele blaaskakerij. tenslotte zijn ze verantwoordelijk voor een enorm aanzuigeffect, en dus voor meer doden, meer smokkel, meer criminaliteit. daar is niks humanitair aan.
  • Jozef Hendrickx

    5 jaar geleden
    Mijnheer Dehon u bent het type voorbeeld van de linkse inclusieve maatschappij ,wie het niet eens is met u mag verzuipen . Waarschijnlijk lid van Groen en dwepend met Calvo .
  • fu fu

    5 jaar geleden
    Wat die vrouw doet is niet goed te keuren, maar ik heb ook mijn twijfels over die Salvini schoft. Hoe lang nog tot men hem "Il Duce" noemt?