Jongeren tijdens een klimaatmars.
Volledig scherm
Jongeren tijdens een klimaatmars. © AFP

"Klimaatverandering leidt tot meer gewapende conflicten"

De klimaatverandering vergroot het risico op gewapende conflicten. Dat blijkt uit een internationale studie waar ook onderzoekers van de UAntwerpen aan deelnamen. "Zelfs in een scenario van 2 graden opwarming is er meer dan een verdubbeling van de invloed van klimaat op conflict."

11 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Johan,extreme landurige droogtes door klimaatverandering leiden wel degelijk tot armoede en bijgevolg conflicten (mislukte oogsten,zie Syrie 2011). Maar wat baat kaars en bril als men niet VERDER kijken WIL?
  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    Complete onzin. Klimaatveranderingen en gewapende conflicten worden veroorzaakt door overbevolking en niks anders.
  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Als er een goed bestuur is in een land, dan heeft klimaatverandering daar geen enkele invloed op: mislukt de oogst in één deel of zelfs een heel land, met hulp van een ander deel of de rest van de wereld, dan komt dat op zijn plaats terecht. Is er een slecht bestuur, of reeds conflicten, dan maakt dat zulke zaken alles maar erger. Overigens is dat van alle tijden, de Vikingen zijn ook op rooftocht gegaan toen het klimaat kouder werd...
  • Luc Moortgat

    5 jaar geleden
    Inderdaad bevolkingsexplosie... politiek gebruikt nu eenmaal gesubsidieerde onderzoeken om zo veel mogelijk mensen achter zich te scharen om zo belastingen te heffen onder mom van klimaatverandering.
  • Lowi Verborgt

    5 jaar geleden
    En die onderzoekers (?) praten en praten maar verder de meest onzinnige dingen bij elkaar. Maar ja, wat wil je? Als ze dat niet doen moeten ze misschien gaan werken en dat is waarschijnlijk lastiger dan fantaseren.