3 gezonde en simpele recepten van het Belgische topmodel Rose Bertram
De Kortrijkse Rose Bertram (24), die al covers sierde van tijdschriften als Vogue, Glamour en NINA, en onlangs nog te zien was in een campagne van het lingeriemerk van Rihanna, heeft een kookboek uitgebracht. Samen met haar vriendin Mary Cruz da Luz focust ze daarin op makkelijke, snelle en gezonde gerechten die je kunt maken voor de dag erna. Wij mogen 3 recepten uit ‘Chubby in Shape’ met jullie delen.
1. Scampi met ananas (294 kcal, 12 g vetten, 47 g carbs, 29 g eiwitten)
• ½ rode paprika in blokjes
• ½ ui, in vieren gesneden en dan de laagjes uit elkaar
• 10 scampi, gewassen, gepeld en schoongemaakt
marinade:
• teentje verse fijngehakte knoflook
• ½ tl kurkuma
• 1 tl gedroogde groene kruiden
• een draai van de pepermolen
• ½ tl zoete paprikapoeder
• snufje zout
• olijfolie
• citroen
• 100 g ananasblokjes (niet uit blik maar verse of uit diepvries als het seizoen niet gunstig is; de ananas werd toch op zijn hoogtepunt ingevroren)
• zoetzure saus (zie onder)
• bloemkoolrijst
BEREIDINGSWIJZE
1. Blancheer de paprika.
2. Bak de geblancheerde paprika samen met de ui.
3. Marineer de scampi met een teentje verse fijngehakte knoflook, 1/2 tl kurkuma, 1 tl gedroogde groene kruiden, een draai van de pepermolen, 1/2 tl zoete paprikapoeder en een snufje zout. Meng alles goed met een scheutje olijfolie.
4. Gebruik een gloeiendhete pan. Leg de scampi erin. 1-2 minuten per kant is voldoende. Besprenkel met citroen.
5. Voeg de huisgemaakte zoetzure saus (zie onder), de gegrilde paprika, ui en ananas toe. Serveer met bloemkoolrijst.
Zoetzuur
• 1 el tomatenpassata of ketchup als je geen passata hebt
• 1 tl coconut aminos
• 2 el wittewijnazijn
• 2 el ahornsiroop
• 100 ml water
• 2 tl arrowroot
BEREIDINGSWIJZE
1. Mix alle ingrediënten, uitgezonderd de arrowroot, in een steelpannetje en breng aan de kook. In de tussentijd los je de arrowroot op in 3 tl water. Goed roeren en toevoegen aan het pannetje.
2. Breng het geheel aan de kook en als het eenmaal begint te koken zet je het vuur weer zachter en laat je het rustig indikken. Klaar in minder dan 4 minuten!
2. Steak fajita salade (436 kcal, 19,6 vetten, 35 carbs)
• 80 g sla
• 8 rode en oranje kerstomaten doormidden gesneden
• ½ rode, ½ gele en ½ groene paprika in reepjes en gebakken of geblancheerd
• 120 g steak
• guacamole
• gegrilde mais van een halve verse maiskolf
• ½ gepekelde rode ui in halve ringen
garnering:
• 1 tl gesnipperde bosui
• chilivlokken
• schijfje limoen
BEREIDINGSWIJZE
1. Begin te stapelen met sla, tomaatjes, paprika’s.
2. Voeg aan een kant de gegrilde steak toe (laten rusten vooraleer je de steak aansnijdt) en verder stapelen met rode ui, bosui, chilivlokken, mais, guacamole.
3. Sprenkel er wat limoensap over.
3. Vegan Curry (384 kcal, 17,5 g vetten, 37,9 g carbs en 14,4 g eiwitten)
• 1 ui
• gember
• knoflook
• currypasta
• 1 wortel
• kokosbloesemsuiker
• 1 blikje kikkererwten
• 320 ml kokosmelk
• 150 g groene diepvrieserwten
optioneel:
• koriander
• chilipeper
• 1 el coconut aminos
BEREIDINGSWIJZE
1. Bak de wortel en ui in olijfolie zacht, voeg dan de gember en knoflook toe en aanstoven.
2. Roer nu ook de currypasta erdoor. Voeg ook de wortel toe en meng goed. Doe de suiker en kikkererwten erbij.
3. Blus het geheel met de kokosmelk af en breng aan de kook. Voeg nu ook 1 el coconut aminos toe. Zet het vuur weer lager en laat 10 minuten pruttelen.
4. In de tussentijd maak je ook je favoriete koolhydratenbron klaar. Wij kozen ervoor om de curry te combineren met driekleurige quinoa.
5. Voeg na 10 minuten de diepvrieserwten aan de curry toe en roer goed.
Chubby in Shape, Rose Bertram, € 22,50, bij Kosmos Uitgevers.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
-
Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
Vegan, voedzaam en verrukkelijk: de green goddess-salade van foodbloger Baked by Melissa verovert de wereld. Op TikTok heeft de hashtag #greengoddesssalad al bijna 28 miljoen views. Dat je het groene gerecht in één-twee-drie op tafel tovert, verklaart ongetwijfeld gedeeltelijk het succes. Wil je zelf ook eens proeven? Wij delen het recept. -
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
Vervang de klassieke kipnuggets eens door hun plantaardige variant – evenveel smaak, beter voor de planeet. Werk af met verschillende kleurrijke groenten, van spinazie tot wortelen, voor een bowl vol kleur en een instant vitaminebommetje om die laatste winterweken door te komen. -
-
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
Wie het aangename aan het nuttige wil koppelen bij het kiezen van een tweewieler, gaat voor een elektrisch exemplaar en raakt zo in één beweging ook razendsnel op zijn bestemming. Maar let op: de markt van de e-bikes evolueert continu en je zwemt in de keuzemogelijkheden. Waar moet je zoal op letten? HLN Shop haalt vijf aandachtspunten aan. -
Livios
Zo gebruik je je wasmachine en droogkast slimmer: “Het kost je iets meer, maar je bespaart ermee op de lange termijn”
Wie besparingen op de energiefactuur zoekt, neemt best een kijkje in de waskamer. We gebruiken de wasmachine en de droogkast vaak en die toestellen vertegenwoordigen dan ook een noemenswaardig deel van je energieverbruik. Hoe gebruik je ze op de meest energiezuinige manier? Bouwsite Livios vroeg het aan Arjan Hoffer van Bosch en Siemens. -
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
-
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
-
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
Dit jaar zit de Britse Queen Elizabeth (95) zeventig jaar op de troon. Haar feest in juni zal vier dagen duren, maar deze week start in het Verenigd Koninkrijk wel al de ‘Platinum Pudding Competition’. Deelnemende bakkers proberen een nieuw dessert te creëren voor The Queen, dat iedereen zal eten tijdens de festiviteiten. De winnaar wordt pas binnen enkele maanden bekendgemaakt, dus voor wie niet kan wachten zetten wij nu al drie favoriete recepten van de Queen op een rij. -
Independer
Autoschade door een onbekende? Dit dien je te ondernemen
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerKoenraad Verstraeten