Michel Follet
Volledig scherm
PREMIUM
Michel Follet © rv

Voormalige radiostem Michel Follet zondert zich steeds meer af door gehoorproblemen: “Geen enkele interesse meer in muziek”

ShowbizzOp 30 mei was het precies 25 jaar geleden dat Michel Follet (59) geopereerd werd aan een brughoektumor in zijn hoofd. Na de operatie verloor hij volledig zijn gehoor aan de rechterkant en kreeg hij tinnitus en hyperacusis. “Ik leef sindsdien met een onophoudelijke zoem- en fluittoon in mijn hoofd”, zegt Michel. “Tinnitus is welbekend ondertussen. Maar die hyperacusis is voor mij de echte beproeving”, vertelt hij in Primo.

7 reacties

  • Werner Cools

    5 jaar geleden
    Weet wat het is, heb het in beide oren sinds 6 jaar. Ook een muziekliefhebber maar heeft mijn leven drastisch verprutst.
  • Annie Darden

    5 jaar geleden
    Heb al jaren constant heel, heel luid gesis in mijn hoofd. (tinnitus) Het is dikwijls om niet meer uit te houden. Ik zonder me ook veel af, omdat mensen het niet kunnen begrijpen hoe zwaar en moeilijk het is om nooit stilte in je hoofd te hebben. Begrijp hem volledig. Heel spijtig dat er regelmatig geen praatgroepen voor zijn. Iemand die het ook heeft kan het maar eerst begrijpen waar wij mee moeten leven. Wereldwijd nog niets op gevonden.
  • Lot Claeys

    5 jaar geleden
    Ach Michel, wat doet m'n hart zeer als ik dit lees. Put moed uit Beethoven die via kaakbeentrillingen toch muziek kon waarnemen. Of heb je dat al uitgeprobeerd? Is er dan geen enkele wetenschapper die jouw liefde voor muziek materieel kan herstellen?
  • Marleen Römer

    5 jaar geleden
    Mijn vader heeft hem heel vroeger nog geïnterviewd tijdens een lokale quiz en ik was er toen ook bij. Heel sympathieke man met veel levenservaring en een positieve instelling. Veel succes Michel!
  • Kees Vink

    5 jaar geleden
    Heb nog met zijn vader gewerkt in Edegem. Toffe pee.