Direct naar artikelinhoud
VRT

Danira Boukhriss volgt Lieven Van Gils op

Danira Boukhriss Terkessidis presenteert een nieuwe laatavond-talkshow op Eén.Beeld © VRT - 2018

Danira Boukhriss Terkessidis, momenteel presentatrice naast Kobe Ilsen in het Eén-programma Over Eten, wordt na de zomer gastvrouw van een nieuwe laatavond-talkshow op Eén. De 28-jarige Terkessidis volgt Lieven Van Gils en diens Van Gils & Gasten op.

In de VRT-catacomben hebben ze er maandenlang over nagedacht, maar de knoop is doorgehakt. Na de zomervakantie wordt Danira Boukhriss Terkessidis de gastvrouw van een nieuwe laatavond-talkshow, die voorlopig nog geen titel heeft meegekregen. De 28-jarige Boukhriss Terkessidis volgt zo Lieven Van Gils en Van Gils & Gasten op, die na vijf seizoenen op 9 mei de stekker uit zijn praatprogramma trok. 

In tegenstelling tot Van Gils & Gasten, dat erg lange seizoenen kende, zal de nieuwe talkshow van Boukhriss onder andere worden afgewisseld met Dertigers, de laatavondsoap die afgelopen voorjaar succesvol werd gelanceerd.

Boukhriss is nu nog copresentatrice naast Kobe Ilsen – of ze ook straks nog Over eten mee zal presenteren, is onduidelijk. Ze krijgt nu wel de verantwoordelijkheid om de laatavond van Eén succesvol te houden. Zelfs toen het programma van Van Gils kraakte onder de concurrentie met Gert Late Night, haalde Van Gils & Gasten nog steeds vlot een half miljoen kijkers. Kijkers die de VRT uiteraard wil behouden. 

De nieuwe talkshow moet elke avond het gespreksonderwerp van de dag vastpakken en het meest opvallende feit onder handen nemen. Daarbij willen Boukhriss en haar redactie heel breed gaan en voldoen aan de smaak en de eisen van de ‘Eén-huiskamer’, schrijft Het Laatste Nieuws. Dat kan gaan van het Eurovisiesongfestival tot het nieuwste boek van Aspe. Ze zal ook gesteund worden, daar waar nodig, door de VRT-nieuwsredactie. (MC)

Wie is Danira Boukhriss Terkessidis?

Danira Boukhriss Terkessidis werd op 12 augustus 1990 in Vilvoorde geboren. Ze is half Marokkaans langs vaderskant en half Grieks langs moederskant. Boukhriss studeerde taal- en letterkunde aan de VUB en is sinds 2012 in dienst van de VRT. Ze zette daar haar eerste stappen als programmamedewerker van Vlaanderen vakantieland. Een jaar later stapte ze over naar de nieuwsdienst, als verslaggever voor Het journaal. Naast haar journalistieke werk presenteerde ze op Canvas het reportageprogramma Login, alsook Koppen XL op Eén. In 2016 verliet ze Het journaal om samen met Kobe Ilsen het voedingsprogramma Over eten te gaan maken. Haar deelname aan De slimste mens ter wereld in 2015 zorgde voor heel wat controverse. Haar zelfverzekerde houding werd door sommige kijkers als hautain of arrogant ervaren. Met Steracteur Sterartiest, het showprogramma dat ze in 2017 samen met Peter Van de Veire presenteerde, kende ze minder succes. Vorig jaar was ze ook te zien in Die Huis, het interviewprogramma van Eric Goens.