Facebook-CEO Mark Zuckerberg.
Volledig scherm
Facebook-CEO Mark Zuckerberg. © AP

VISA en PayPal doen mee aan Facebook-munt: “Dit zou wel eens de doorbraak van de cryptomunt kunnen worden”

Via gelekte informatie in de Amerikaanse pers worden de contouren van de munt die Facebook volgende week voorstelt stilaan duidelijk. Ook bedrijven als VISA, Mastercard en PayPal zullen er mee instappen. Maar zijn die betaalgiganten geen concurrenten voor zo’n nieuwe munt?

46 reacties

  • Carla Van Geel

    5 jaar geleden
    Het is altijd al geweten waar je geld vandaan komt of naartoe gaat! Vrijheid en privacy in deze ICT-tijden zijn een illusie. Niet akkoord zijn met cookies en je kan niet meer op google en sites. We werden niet verplicht digitaal te betalen of ontvangen maar we zijn volgers en dat hebben 'ze' ook altijd geweten.
  • Kevin Vermeirssen

    5 jaar geleden
    Het gaat zelfs zo ver komen dat als je op wc zit je een promo van wc papier gaat toegestuurd krijgen.
  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    Iedereen hier geloofd nog steeds in echt geld wat dan euro of usd zou moeten zijn. Beide zijn niet schaars en stellen niets meer voor buiten de schulden die ze vertegenwoordigen. Facecoin PayPal of andere betaalsysteem zijn dus organisaties die lucht en schulden transfer en.
  • John Stahl

    5 jaar geleden
    Blijkbaar weet DARPA nog niet genoeg van de FB-volgers. Nu willen ze ook van elke cent die je uitgeeft weten aan wat, wanneer, hoeveel. Die sociale media hebben alleszins het werk van de geheime diensten zeer gemakkelijk gemaakt, nu de mensen zelf al hun geheimen vrijwillig prijs geven.
  • Toni van belle

    5 jaar geleden
    Blijft een afpersing munt...niet traceerbaar perfect voor maffia en onderwereld...tot er een superhacker komt en ze al weer doet verdwijnen... Kortom (als kenner) bezint eer ge begint.