Een vrouw bekijkt vacatures aan een uitzendbureau.
Volledig scherm
Een vrouw bekijkt vacatures aan een uitzendbureau. © ANP

2.000 klachten over uitzendbureaus

Het aantal klachten over uitzendbureaus is in tien jaar tijd met 145 procent gestegen. Vorig jaar kreeg de christelijke vakbond ACV 1.926 klachten binnen, tegenover "slechts" 796 in 2009. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg vandaag.

17 reacties

  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Tja... Ik werk al 15 jaar als uitzendkracht. Ik kan niet ontkennen dat er af en toe weleens een fout in een loonstaat zit, maar als ik dat meld wordt dat doorgaans snel recht gezet (tip: formuleer de opmerking als vraag). Van leeftijdsdiscriminatie heb ik nooit iets gemerkt, integendeel: ik kan eigenlijk werken zoveel ik wil en ik ben begin de 60.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Dat kan mogelijk wel liggen aan het feit dat proefcontracten nu altijd per interim gedaan worden. De interims sturen het goede volk uit naar hun klanten en wat er overblijft daar moeten ze het zelf mee doen.
  • Jean Vermote

    5 jaar geleden
    Uitzendbureaus moet de overheid zo snel mogelijk verbieden. Je wordt enkel gebruikt en ouderen worden er gediscrimineerd tot en met. Zolang je zwijgt en hen de baas laat spelen ( dus je laat misbruiken) gaat het goed, maar o wee als je eens kritiek hebt over loon of andere problemen, dan krijg je geen job aanbieding meer en besta je gewoon niet meer. Als de regering eindelijk eens iets goed wil doen, wel dan verbied privé interimbureau's en laat T interim herleven als enige.
  • kelly Bernaert

    5 jaar geleden
    uitzendbureaus en rekruteringbureaus zijn een echte pest voor mens en bedrijven! schandalige prijzen, onkunde en pure mensenhandel! DRINGEND aanpakken die handel!
  • vangeel guido

    5 jaar geleden
    Ik krijg een vast contract, want ik ga op pensioen gadaan met die 15 jaar interim te zijn voor die rijke pummels .Ja regeringen jullie zijn.onmenselijk.