Bruno Tobback en John Crombez, enkele jaren geleden samen in het Vlaams parlement.
Volledig scherm
Bruno Tobback en John Crombez, enkele jaren geleden samen in het Vlaams parlement. © BELGA

Tobback levert felle kritiek op eigen partij: “Choquerend dat sommigen binnen sp.a vernieuwing geslaagd vinden”

PolitiekBruno Tobback is geen kandidaat om John Crombez op te volgens als partijvoorzitter bij sp.a. Dat zei hij in De Ochtend op Radio 1. Tobback roept de partij wel op te herbronnen. “Ik vind het choquerend als ik mensen hoor zeggen dat de vernieuwing een succes geweest is. Als je zoveel parlementsleden verliest, moet je jezelf toch wat grondiger in vraag stellen.”

24 reacties

  • Willy Van de Camp

    5 jaar geleden
    Hij hoeft ook zijn mond niet open te trekken, toen hij voorzitter was ging de partij nog feller achteruit, zo erg dat Crombé het niet meer kon rechttrekken maar ja hij was de zoon van hè. Als ik hem was zou ik het liefst verdwijnen inplaats van kritiek te leveren!
  • Raymond Pauwels

    5 jaar geleden
    Misschien eens beginnen met tegen vandelanotte te zeggen dat hij niets te winnen en zoeken heeft in de formatie van de federale regering. Sp-a heeft net een pak rammel gekregen!
  • Eddy De Coninck

    5 jaar geleden
    Is dat nu zo moeilijk te begrijpen waar het probleem van de sossen zit? Je moet niet de partij in vraag stellen maar wel het programma. Voor zolang ze het meer opnemen voor de migranten dan voor onze eigen werkmensen, zolang zullen ze verliezen. Niemand vraagt dat ze extreem rechts worden maar ze moeten stoppen met de sociale zekerheid van de wereld te spelen met het geld van de Vlamingen.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Zoals in landen als de VS, koen leenknecht. Waar de 10% rijkste gezinnen nu 70% van de welvaart heeft. En de onderste 50% het moet doen met 10% er van.
  • peter colson

    5 jaar geleden
    "Tobback roept de partij wel op te herbronnen" LOL, de hoeveelste keer is dat al? Herbronnen is wel meer dan een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe slogan verzinnen maar verder gewoon verder doen waarmee ze al bijna 20 jaar verkiezingen verliezen. Kijk naar Denemarken. Daar hebben de socialisten echt aan herbronnen gedaan en schuwden ze rechtse programmapunten niet.