John Crombez
Volledig scherm
John Crombez © Photo News

Sp.a-voorzitter Crombez biedt ontslag aan, partij wil in Vlaanderen naar de oppositie

Sp.a-voorzitter John Crombez heeft gisteren zijn mandaat ter beschikking gesteld. Dat is bevestigd aan onze redactie. Het partijbestuur, dat voor de gelegenheid uitgebreid was tot alle verkozenen van de sp.a, heeft echter unaniem gevraagd dat Crombez op post blijft tot er een nieuwe voorzitter is. In het najaar staan voorzittersverkiezingen op het programma. Het partijbestuur zou er verder ook voor opteren om de komende regeerperiode voor de oppositie te kiezen, zeker in Vlaanderen. Op federaal vlak wil de partij nog geen exclusieven stellen. 

183 reacties

  • peter servranckx

    5 jaar geleden
    En waarom niet federaal ? Daar hebben jullie toch ook verloren. Of wacht je op het akkoord uit Wallonië?
  • Martin Meuris

    5 jaar geleden
    Crombez is te soft om voorzitter te zijn. Een partijvoorzitter moet autoritaire trekjes hebben gelijk Rutten, De Wever of Beke, streng kijken, zeggen zo is het en niet anders voor alle partijleden! Bij de SPa zijn er maar drie koppen, Crombez, Bonte en Tobback en die hebben blijkbaar altijd ruzie.
  • Roy Coocks

    5 jaar geleden
    Het siert Crombez de eer aan zichzelf te houden, dit in schril contrast met Rutten die nog steeds denkt dat de evenaar door haar gat loopt.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Ik hoop vanuit het diepst van mijn hart dat John Crombez zich opnieuw verkiesbaar stelt als SPA-voorzitter. Hij is immers de geknipte man om de SPA richting kiesdrempel te leiden. Streefdoel: 4,9%.
  • birgit vanderest

    5 jaar geleden
    en wat ik het ergste vind, is dat al die 'ontslagenen' een dikke vergoeding krijgen en 9 op de 10 nog in het Europees parlement geraken.