Donald Trump en de Central Park Five
Volledig scherm
Donald Trump en de Central Park Five © rv

“Ze gaven hun schuld toe”, Donald Trump en de Central Park Five

“Breng de doodstraf terug.” Met die boodschap stond Donald Trump in 1989 in alle kranten in New York. De aanleiding was de zaak rond de Central Park Five. Een jogster werd brutaal verkracht in Central Park, vijf zwarte en Mexicaanse jongeren werden aangehouden en veroordeeld, maar Trump wilde de vijf dood. Vele jaren later werd de echte dader aangehouden en de Central Park Five vrijgesproken, maar Trump weigert te geloven dat de mannen onschuldig zijn, zo bleek uit een interview vlak voor zijn campagnestart van deze week. 

27 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Super-narcisten zoals Trump denken dat "sorry zeggen" hen neerhaalt en zien dat als "verliezen" en weigeren daarom systematisch om ooit toe te geven dat ze fout zaten. Wat Trump niet beseft, is dat dat net een bewijs van grootsheid en menselijkheid is.
  • Abdelmalik Malik

    5 jaar geleden
    Ik kan begrijpen dat veel mensen geen vertrouwen meer hebben in veel politiekers en terecht,maar daardoor moet je niet gaan stemmen op nog erger mensen als Donald trump,veel hebben dat in verleden ook gedaan met catastrofale gevolgen
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Frederik Lootens, Trump staat achter zijn volk? Waarom geldt dat dan niet voor deze onschuldige mannen? Ze hadden bekend dat ze schuldig zijn onder ongetwijfeld dwingende omstandigheden. Achteraf door duidend bewijs vrijgesproken. Toch blijft Trump achter zijn toenmalige retoriek staan.
  • Linda Dilissen

    5 jaar geleden
    Ben voor de doodstraf, maar wel dat ze niet wordt uitgevoerd. Dan kan men nooit meer vrij komen en bij levenslang nog wel.
  • Tim De Witte

    5 jaar geleden
    Betty Dams: Hoe rijm jij "opkomen voor werkende mensen" met het gegeven dat stelselmatig meer en meer Amerikanen de armoede in worden geduwd?