VTM
Volledig scherm
© VTM

‘Make Belgium Great Again’ ruimt 50.000 sigarettenpeuken op in Leuven

TV‘Make Belgium Great Again’ keert dit najaar terug met een gloednieuw seizoen. Frances Lefebure trok vandaag samen met enkele vrijwilligers de Leuvense binnenstad in om sigarettenpeuken op te rapen. Ze ruimden samen meer dan 50.000 peuken op. Met de actie wil ‘Make Belgium Great Again’ de strijd aangaan tegen zwerfvuil.

6 reacties

  • Kirsten De Laet

    5 jaar geleden
    Vroeger nam ik mijn peuken mee huiswaarts wanneer ik mij in het openbaar begaf, tegenwoordig kieper ik alles de natuur in of op straat. Dat is mijn manier om mijn ongenoegen te uitten tegen alle hypocriete en nutteloze regeltjes en maatregelen waarmee men het klimaat wil trachten te redden. Als ik niet langer met mijn diesel oldtimer mag rijden waar ik wil dan veeg ik aan de rest ook mijn voeten.En nee, ik laat mijn slaap er niet voor, integendeel. Ik slaap steeds beter.
  • Sam Valkenborgs

    5 jaar geleden
    Sigaretten, appel, verpakking van versnapering enz allemaal hoge boetes geven wanneer dit op de grond gegooid wordt. Alleen zo kan dit stoppen. De riool is de eerst afwatering naar de zee en toch zie je rokers hun sigaret in de riool smijten.
  • Dietrich Van Helder

    5 jaar geleden
    Je zal me nooit betrappen een peuk weg te gooien in natuurgebied. Ik geef toe dat die op straat wel makkelijk achteloos weggooi. Is er een vuilnisbak in de buurt dan doe ik de moeite wel maar zal niet blijven rondlopen met een peuk in mijn hand, ik ben niet perfect. Zal er beter mee proberen om te gaan.
  • Roger Van den Bergh

    5 jaar geleden
    Prima maar wat daarna? Rokers blijven vervuilen en smijten hun peuken toch op straat, in de riool, tussen de sporen op het perron in het treinstation, aan de bus- en tramhalte, enz.
  • Kelly Verlinden

    5 jaar geleden
    Verdriedubbel de heffingen op sigaretten met filter. Het is walgelijk waar mensen hun peuken overal gooien. Koop gewoon een metalen doosje en leer wat respect.