shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© shutterstock

Econoom haalt opvoedingsmythes onderuit: ‘Borstvoeding? Overroepen!’

Wat doet borstvoeding, een crèche of corrigerende tik nu precies met een kind? Emily Oster, een Amerikaanse professor economie, bekeek honderden onderzoeken en goot haar conclusies in een ‘datadriven’ opvoedingsboek. ‘Weet je wat risicovoller is? Met een kind in een auto stappen.’

8 reacties

  • Nady Gauty

    5 jaar geleden
    Zo lang ouders hun kinderen niet mishandelen is er gewoon GEEN richtlijn. Hen 2 kinderen en beiden zo anders. De eerste als. Ik haar liet wenen ging ze een hele dag niet meer slapen van de stress baby 2 weent net om in bed gestoken te worden, eens in bed stopt ze. Ouders kennen hun baby's het best er zijn gewoon geen regeltjes. En voor de voeding, Laat gewoon de ouders kiezen zonder schuldgevoelens.
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Wat wil een specialist economie daarover nu kwijt?
  • Nathalie De Clercq

    5 jaar geleden
    Vraag me af hoeveel ze gesponsord is door fabrikanten van melkpoeders?? Van baby’s te laten huilen, krijgt heel het huishouden stress. Maarja dat is dan weer goed vr de portemonnee van dokters en therapeuten. Goed hé die bevindingen van een econome die vooral wil dat de economie draait....
  • Bruno Draulans

    5 jaar geleden
    Alsof borstvoeding schadelijk is voor het kind. Moeders zouden terug naar de borstvoeding moeten gaan, omdat dit een van de zuiverste voedingen voor een kind is. Daar zit alles in wat een kind nodig heeft. Later zal het kind daar baat bij hebben. Na de borstvoeding zal dat kind nog genoeg slechte en versuikerde rommel moeten eten, gedurende zijn of haar leven, met alle gevolgen van dien. Mensen verkankeren nu al door voeding waar we niet meer tegen kunnen.
  • Gack Rhyta

    5 jaar geleden
    Dit artikel begint met : "er blijken maar weinig overtuigende bewijzen te zijn...". Wel ik denk dat 1 overtuigend bewijs genoeg is om een stelling te bevestigen. Rest van artikel niet meer gelezen. Gooi maar in de prullemand.