Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © ANP XTRA

Amerikaanse stad betaalt ruim 530.000 euro losgeld na cyberaanval

Een Amerikaanse stad in Florida heeft 65 bitcoins betaald om gegijzelde computersystemen terug te krijgen na een besmetting met ransomware. Dat komt momenteel neer op zo’n 534.000 euro. De stad Riviera Beach werd drie weken geleden door de ‘gijzelsoftware’ getroffen.

3 reacties

  • Gert Van Bunderen

    5 jaar geleden
    Neem vooral offline back-ups en vertrouw niet op cloud synchronisatie systemen. Een goed back-up systeem kan goud waard zijn!
  • Lilly Daems

    5 jaar geleden
    Als je elke avond de computers als laatste job een backup laat maken dan heb je dit probleem NIET . En niet elke dag dezelfde schijf of andere als backup gebruiken ook AUB ! Bij ons is het elke dag een andere backup met elk zijn naam op (dag van week). Ook zo eens die software gehad en dan is het een fluitje van een cent en worden die gast uitgelachen .
  • Peter Bosmans

    5 jaar geleden
    Je mag niet toegeven aan cybercriminelen anders houdt het nooit op en je moet de straffen voor dit soort criminelen ook veel strenger maken, minstens gelijk aan inbraak met geweld en gijzeling van personen, met de dood tot gevolg indien de computers niet vrijgegeven werden. Langs de andere kant moeten werknemers zich ook bewuster worden van de gevaren, meer backups en betere paswoorden nemen en beter nadenken bij mails.