Maleisisch premier Mahathir Mohamad.
Volledig scherm
Maleisisch premier Mahathir Mohamad. © EPA

Onderzoek naar MH17 mondt uit in “campagne tegen Rusland”, volgens Maleisisch premier

De Maleisische premier Mahathir Mohamad heeft de beslissing om drie Russen en een Oekraïner te berechten voor het neerhalen van vlucht MH17 van Malaysia Airlines "belachelijk" genoemd. Hij deed het onderzoek af als een campagne tegen Rusland. 

3 reacties

  • Kees Huls

    5 jaar geleden
    Ik kan nog steeds niet begrijpen welk belang Rusland of de pro- Russische opstandelingen zouden hebben om de MH17 neer te halen. Of er waren andere (gevechts) vliegtuigen in de buurt waardoor een fout gemaakt werd maar Oekraïne weigert de radargegevens te openbaren. Oekraïne had wel belang bij het incident om sympathie van de wereld te winnen voor het conflict. Ik denk ook dat het onderzoek met zeer gekleurde brillen uitgevoerd wordt en kan de mening van Mohammed wel delen.
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Deze zaak ligt mij diep aan het hart en kon bestudeert worden aan de hand van ongecensureerd fotomateriaal onmiddellijk na de crash. De vraag/opmerking van de Maleisische premier een paar weken geleden was een van de beste argumenten dat het geen Buk was geweest en waaraan niemand hier had gedacht - Oosterse wijsheid. Het antwoord en bewijzen van de Jit zijn dan ook belachelijk. Nu heet hij direct pro-Russisch te zijn. Zo werken de Anglo-Amerikanen en hun Navo.
  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Zijn alle Youtube video,s in dit onderzoek meegenomen? Er zijn veel video,s die het rapport tegenspreken, zeker wat betreft het buktransport en de tijd en data. Daarnaast zwijgt men over de militaire jets die zeker op de rader te zien waren vlakbij dit toestel waarvan een piloot naderhand zelfmoord pleegde. Veel vragen en geen antwoorden. Wordt dit een politiek steekspel in verband met de belangen die een paar maanden voor de ramp met de Oekraïne werden besloten?