Vladimir Poetin
Volledig scherm
Vladimir Poetin © EPA

Poetin: “VS vallen Huawei aan vanwege economische concurrentie”

Dat de Verenigde Staten de Chinese telecomreus Huawei op de zwarte lijst hebben geplaatst op basis van spionagebeschuldigingen, komt door economische concurrentie, zei de Russische president Vladimir Poetin. Hij houdt vandaag zijn jaarlijkse show waarin hij vragen van de Russische bevolking beantwoordt. Zelden wordt daarbij ingegaan op de buitenlandse actualiteit.

14 reacties

  • Kees Huls

    5 jaar geleden
    De overeenkomst tussen Huawei en Apple is dat van beiden de toestellen in China geproduceerd worden. Alleen bij Apple komt de winst naar de VS en bij Huawei blijft deze in China. Huawei staat bij 5G het verst in de wereld, pijnlijk voor de VS omdat ze nu op de weinige terreinen waar ze nog iets betekenen aan het verliezen zijn. En zolang de CIA nog de GSM van Angela Merkel kan kraken moeten ze niet teveel over spionage spreken.
  • Bert Bangers

    5 jaar geleden
    Mensen die een beetje opletten wisten dit al lang.
  • johan debue

    5 jaar geleden
    Ondanks alles is Poetin een man naar mijn hart groot gelijk alsof de VS het niet doen zijn bang dat ze het misschien niet meer zullen kunnen als er te veel huawei telefoons in omloop zijn.
  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    China spreekt logische taal. China telt 4 maal meer inwoners maar de economie is tweemaal kleiner. Toch telt de middenklasse 600 miljoen Chinezen. Dat de Chinese economie groter zal zijn dan de VS is de logica zelve, en China slaagt met een kleinere economie meer welvarende mensen (600 miljoen) te hebben dan heel de VS.
  • Paul Vanmaldeghem

    5 jaar geleden
    Klopt en het is het zoveelste voorbeeld van de systematische manier waarop de VS de hele wereld willen blijven controleren.