Het cruiseschip MSC Magnifica in de lagune van Venetië.
Volledig scherm
Het cruiseschip MSC Magnifica in de lagune van Venetië. © AFP

Burgemeester is cruiseschepen spuugzat en vraagt Unesco om stad op zwarte lijst te zetten: “Venetië is in gevaar”

De burgemeester van Venetië richt zich tot de Unesco voor een oplossing rond de cruiseschepen die zijn stad ‘teisteren’. Luigi Brugnaro vraagt om Venetië op de lijst van bedreigd werelderfgoed te zetten. Met zijn vraag zet de burgervader de talmende Italiaanse regering in haar hemd.

10 reacties

  • Ronny Van Looy

    5 jaar geleden
    Het wordt de bevolking daar teveel, da's al, ze worden overspoeld met alle gevolgen van dien, lawaai, opstopping, vervuiling, teveel is teveel.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Laat ze naar Antwerpen komen. Daar moeten de rederijen van cruiseschepen behalve de korting op brandstof ook geen vergoeding betalen op de aanleg, de voorzieningen en de beveiliging van de haven. Ook de toeristentaks vervalt. Een goed bewaard geheim van Antwerpen, de lage emissiezone-stad. Hypocrisie ten top. En de burgemeester van Antwerpen is diegene die de baas van België is. Goed bezig BDW en Uw gemeentebestuur, socialisten inbegrepen.
  • Dirk Tuymans

    5 jaar geleden
    Binnenkort te weinig toeristen en dan is het wee een gebleit...Man man..!
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    Hadden ze al lang moeten doen. Wat er nog is aan moois wordt gewoon om zeep geholpen door het banale massatoerisme. All for the money...Ge met maar eens kijken welke rotzooi ze telkens achterlaten in Rome, en zoals overal dus... De meest vervuilende industrie deze cruiseschepen!!! letterlijk en figuurlijk.
  • jean-pierre dermaut

    5 jaar geleden
    Schandalig , je loopt rond tussen al dat moois en plots komen die monster schepen de baai binnengevaren . ze leggen aan voor je neus . Moesten ze durven ze voeren tot op de piazza , en hangen hun trossen aan het Dogen paleis vast . Gewoon verbieden de baai binnen te varen .