Beeld ter illustratie, de Amerikaanse senaat blokkeert de wapenverkoop van de VS aan Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Jordanië.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, de Amerikaanse senaat blokkeert de wapenverkoop van de VS aan Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Jordanië. © REUTERS

Senaat blokkeert wapenverkoop VS aan Saudi's

buitenlandIn de Verenigde Staten heeft de Senaat vandaag tegen wapenverkopen aan Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten gestemd. Verscheidene Republikeinen gingen in het door hen gedomineerde hogerhuis in tegen de wil van de Republikeinse president Donald Trump.

6 reacties

  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Nicolas Van Hoecke: in de VS geldt een vetorecht voor de uitvoerende macht (= de president). Het veto wordt opgeheven bij een 2/3 meerderheid in zowel het congres als de senaat. De president heeft dus veel macht, maar die macht is niet onbeperkt: Trump heeft al vaker wel dan niet het deksel op de neus gekregen, ondanks trouwe waterdragers bij de wetgevende macht als Paul Ryan en Mitch McConell.
  • Nicolas Van Hoecke

    5 jaar geleden
    Wat is er democratisch aan iemand die een veto kan stellen waar je niets aan kan doen?
  • Carl Op de Beeck

    5 jaar geleden
    De VS is een vreemd land. Iedereen weet dat Saudi-Arabië achter 9/11 zat. Toch begon de VS daarna een oorlog tegen Irak, en niet tegen Saudi-Arabië.
  • Foexie

    5 jaar geleden
    Heeft den donald dan nog niet getweet?! Hij zalt nog nie weten.
  • Sonny Breugelmans

    5 jaar geleden
    Meestal zie ik Trump graag bezig, maar hier geef ik de senaat groot gelijk. Straks blijft er niks meer over van Jemen.