Geert Versnick over heisa rond eretitel: “Ik was een uitstekend schepen. Schande hoe hier politieke spelletjes rond worden gespeeld”

© fvv

De Gentse gemeenteraad beslist maandag of Geert Versnick ereschepen wordt. “Ik heb daar recht op volgens het reglement. Het is een schande hoe daar politieke spelletjes rond worden gespeeld”, zegt hij zelf.

bm

De oppositie zal tegen de eretitel voor Geert Versnick stemmen. Volgens Tom De Meester (PVDA) is de ex-politicus van Open VLD “de belichaming van belangenvermenging en zelfverrijking”.

LEES OOK. Na hele reeks schandaaltjes wil Geert Versnick ereschepen worden: “Hallucinant”

“Ik denk dat vriend en vijand het erover eens zijn dat ik een uitstekend schepen (van Openbare Werken in 2001-2006, nvdr.) en OCMW-voorzitter (2007-2012, nvdr.) ben geweest”, reageert Versnick. “In beide functies heb ik voor professionalisering en informatisering gezorgd.”

Metalen urinoirs

Als schepen van Openbare Werken droeg Versnick naar eigen zeggenbij aan de verfraaiing van het Gentse stadsbeeld, onder meer met de moderne metalen urinoirs. Bij het OCMW stond hij in voor de vernieuwing van het AZ Jan Palfijn. Versnick: “Ik heb de titel van ereschepen aangevraagd als een automatisme. Iedereen die een zekere tijd schepen is geweest, heeft daar recht op. Ik vind het een schande hoe PVDA daar allerlei zaken bij sleurt. Zaken waarnaar men lang onderzoek heeft gedaan in een hele reeks commissies, en waar telkens bleek dat de klachten op niets berustten.”

Strafonderzoek geseponeerd

Het gerecht voerde ook een fiscaal strafonderzoek, maar dat is geseponeerd, liet het Brussels parket deze week weten. Versnick had ook een reeks mandaten, vooral in de nutssector. “Men heeft altijd gezegd dat ik daar een uitstekend bestuurder was.” Zo heeft hij als voorzitter van Eandis als eerste gewaarschuwd voor de hoge kosten van de subsidies voor zonnepanelen.

Versnick werd in 2013 gedeputeerde en nam na een reeks schandaaltjes in 2017 ontslag. “Ik ben over de hele lijn vrijgepleit”, zegt hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen