© Shutterstock

Twee derde van de ouders koopt babyspullen tweedehands

Een kindje krijgen brengt heel wat kosten met zich mee. Bovendien hebben baby's veel spullen nodig die maar voor een korte periode gebruikt kunnen worden. Logisch dus dat twee derde van de jonge ouders meer en meer tweedehandsspullen koopt voor de baby-uitzet. Babykleertjes worden het vaakst tweedehands gekocht.

elvh

Tweedehands zit in de lift, ook wat babyspullen betreft. Maxi-cosi, bedje, kinderwagen, kleertjes,... een baby heeft veel nodig. Allemaal spullen die veel geld kosten en die maar voor een heel korte periode gebruikt kunnen worden.

2dehands.be voerde samen met iVOX een onderzoek uit bij 500 Belgische (toekomstige) ouders en stelt vast dat ouders bij de geboorte van hun eerste kind gemiddeld 2.035 euro spenderen. Twee derde van de ouders weet de uitgaven te beperken door een deel van de spullen tweedehands te kopen.Gemiddeld besparen ouders hierdoor 576 euro. “Jonge ouders worden geconfronteerd met een van de duurste periodes uit hun leven: ze krijgen niet alleen kinderen maar kopen ook vaak hun eerste woning. Tweedehandsspullen bieden dus een dankbare oplossing. De standaard babyitems worden bovendien graag aangevuld met unieke retro-items. Dit zijn meteen de voornaamste verklaringen waarom tweedehands hot en hip is bij jonge ouders," aldus Petra Baeck die het onderzoek van 2dehands met iVox van dichtbij heeft gevolgd.

De meest gekochte tweedehands babyspullen zijn: 1. Babykleding / textiel (42,6%)2. Maxi cosi (22,3%)3. Kinderwagen (22%)4. Park (19,1%)5. Buggy (17,7%)6. Kinderstoel (14,4%)7. Bad/badstandaard (14%)8. Autostoel (13,7%)9. Commode (12,2%)10. Babybed (11,5%)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer