REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Sydney roept klimaatnoodtoestand uit: “Ernstig risico voor inwoners”

De Australische stad Sydney heeft vandaag de klimaatnoodtoestand uitgeroepen, in navolging van meer dan honderden lokale besturen in de wereld die hiermee om dringende actie tegen de klimaatverandering vragen. 

36 reacties

  • John Smith

    5 jaar geleden
    Dat de klimaatopwarming een feit is kan niet meer ontkend worden; nu moeten de mensen nog willen inzien dat de overbevolking van deze planeet de rode draad is doorheen heel deze problematiek en MINDER of GEEN kinderen meer op deze planeet werpen (als konijnen, en allemaal voor dat beetje kinderbijslag). Er is geen werk meer, geen gezond voedsel, niet voldoende water, geen leefruimte... dus... use a condom !!!
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Verontrustend dat er zoveel mensen zijn die de holle beweringen van populistische politici nog eerder geloven dan de 'zwart op witte' bewijzen van wetenschappers.
  • Nick Lersberghe

    5 jaar geleden
    De beste manier om mensen te laten luisteren of tot actie te laten overgaan is economisch. Er zullen altijd mensen zijn die niks geven om morele motivatie, maar iedereen voelt zijn portefeuille. Het feit dat mensen er over klagen, is teken dat het werkt.
  • Marc Vlecken

    5 jaar geleden
    In ruim 4000 onderzoeken, waarover artikels verschenen in 'peer-reviewed' wetenschappelijke artikels (d.w.z., artikels die aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen en door collega's worden gecheckt), erkent 97 (zevenennegentig dus) procent van de klimaatwetenschappers dat de opwarming wel degelijk door de mens komt. En nog altijd zijn er hier mensen, hierdoor niet in het minst onder de indruk, die denken dat ze beter weten dan echte wetenschappers, en dit niet (willen) geloven. Pure koppigheid.
  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    Johan Apartide, als je het niet snapt, gelieve je dan te onthouden van commentaar, ook al hangt het je de keel uit. Ja, het is al warmer geweest, maar dat doet er niet toe. Verscheidene mensen hebben hier alles al toegelicht maar wat baten kaars en bril...