Direct naar artikelinhoud
Formatie

N-VA haalt uit naar PS ‘die elk gesprek weigert’: ‘Dit is de intellectuele nederlaag toegeven’

N-VA-voorzitter Bart De Wever.Beeld Tim Dirven

PS-voorzitter Elio Di Rupo zou federaal informateur Johan Vande Lanotte verteld hebben dat hij niet discreet wil samenzitten met N-VA, zo schrijft De Tijd. De Vlaams-nationalisten reageren scherp op de berichten. ‘Niet willen praten met elkaar is de intellectuele nederlaag toegeven’, twittert N-VA-Kamerlid Theo Francken.

Volgens De Tijd zou N-VA-voorzitter Bart De Wever een versnelling hoger willen schakelen met de Vlaamse formatiegesprekken, die tot nu toe tergend traag vooruit kropen. De Wever zou, volgens de krant, stilaan tot het besef gekomen zijn dat nog langer wachten geen zin meer heeft nu informateur Vande Lanotte vernam dat de PS geen enkel gesprek wil voeren. Na de verkiezingen van 2010 hielden de N-VA en de PS nog geheime gesprekken in Vollezele, nu lijkt zelfs dat niet op de agenda te staan.

Tweets van Theo Francken, lid van het federale N-VA-onderhandelingsteam, lijken alvast te bevestigen dat het tussen de N-VA en de PS helemaal scheef zit. “De PS weigert élk gesprek met ons, wij niet met hen. Jarenlang de grootste partij van het land diaboliseren als cryptonazi’s leidt natuurlijk tot onbestuurbaarheid. Zwijg me van staatsmanschap. Zij die er zeggen zo van te houden, dragen het ten grave”, stuurde Francken vanochtend uit. De PS heeft de berichten (nog) niet bevestigd.

Twitter bericht wordt geladen...