Een zilvermeeuw en twee zilvermeeuwkuikens op een dak van een woning (archiefbeeld).
Volledig scherm
Een zilvermeeuw en twee zilvermeeuwkuikens op een dak van een woning (archiefbeeld). © Screenshot YouTube

‘The Birds’ in het echt: koppel kan dagenlang huis niet uit door agressieve zeemeeuwen

Een ouder koppel heeft naar eigen zeggen zes dag lang hun eigen woning in het Engelse kustplaatsje Knott End-on-Sea niet kunnen verlaten wegens een paar agressieve zeemeeuwen. De vogels beschermden met man en macht hun nest en vielen de zeventigers aan telkens ze de woning probeerden te verlaten. Het leek wel een scène uit ‘The Birds’, de horrorklassieker van Alfred Hitchcock uit 1963, schrijven Britse media.

9 reacties

  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    Buitenkomen met een tennisraket en na een paar meppen is het probleem opgelost
  • mich lee

    5 jaar geleden
    Tony Thijs, dat huis is niet van die meeuwen, die meeuwen waren bij mij al lang verdwenen. Is zien hij jij reageert als je je woning niet meer kan verlaten omdat er een vogel op je dak nest en deze je telkens je je laat zien aanvalt.
  • Leon Maes

    5 jaar geleden
    De mens denkt alleen maar dat hij belangrijker is dan dieren
  • Jean Rolly

    5 jaar geleden
    Meewen is een plaag,aan de kust,binnenland en een beetje overal,het zijn aggresieve vogels,ik ben ook dierenliefhebber maar deze neen,moet ik niet hebben,en al degene die ervoor gaan hebben er geen last van
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Dat is inderdaad verre van aangenaam als je als koppel in de zeventig bent. Een stevige paraplu kunnen die mensen misschien niet meer aan. Dat de Vogelbescherming dan die mensen wat bijstaat en helpt bij hun uitstappen. Het is maar tijdelijk.