Inwoners waden door het water na een overstroming in West-Bengalen, India.
Volledig scherm
Inwoners waden door het water na een overstroming in West-Bengalen, India. © AFP

VN-rapport waarschuwt voor “klimaatapartheid” waarin vooral armsten zullen afzien

De wereld stevent af op “klimaatapartheid” waarin de rijken het zich kunnen veroorloven om te ontsnappen aan hitte en honger, terwijl de armsten er de dupe van zijn. Dat staat vandaag in een nieuw mensenrechtenrapport van de Verenigde Naties. De klimaatopwarming dreigt de democratie en de rechtsstaat aan te tasten, stelt het rapport.

20 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    De allerrijksten hebben indd meerder plekjes om naartoe te vluchten.: van Malibu tot de Schotse Hooglanden. Bovendien hebben topindustriêlen alle belang bij overbevolking. Overbevolking los je niet op : je kan toch mensen die al geboren zijn niet uitgommen ? Het wordt dikke miserie voor iedereen de komende decennia.
  • Roland Peeters

    5 jaar geleden
    Elk jaar dezelfde klaagzang,terwijl bij ons milieu activisten ons de keel toenijpen.Ze zouden iedere dag een documentaire moeten uitzenden en onze activisten verplichten telkens te kijken.Blijkbaar beseffen ze niet dat iedere week de oppervlakte van een provincie regenwoud verdwijnt voor palmolie,cacao,enz.Hoeveel stuwdammen er worden gebouwd enz. Ze begrijpen niet dat de migratie stroom ons ook een ontwikkelingsland gaat maken.
  • Jozef Hendrickx

    5 jaar geleden
    Mevrouw Klein , zoek eens op wie verantwoordelijk is voor dit rapport . Het zijn geen wetenschappers maar juristen met een uiterst linkse agenda .
  • Em Ve

    5 jaar geleden
    VN... de nieuwe Greenpeace... klagen, zagen pseudo helderziend, maar nooit een echte en uitvoerbare oplossing bieden. Net zoals die Alston met zijn "rapport". De overbevolking is het echte probleem en daar kan momenteel, net zoals aan de natuur weinig tot niets gedaan worden.
  • Liliane Coeckx

    5 jaar geleden
    Overbevolking oplossen en dat klimaat daar kunnen we niks aan doen. Migratie daar kunnen we wel iets aan doen. De verarming in Europa is volop aan de gang we zijn met te veel mensen op een te kleine oppervlakte.