Bruno Verlaeckt (links)
Volledig scherm
Bruno Verlaeckt (links) © Photo News

Antwerps ABVV-voorzitter ook in beroep schuldig aan verkeersbelemmering

Het hof van beroep in Antwerpen heeft Antwerps ABVV-voorzitter Bruno Verlaeckt schuldig verklaard aan het kwaadwillig belemmeren van het verkeer tijdens een nationale vakbondsactie. 

43 reacties

  • Willy Cornelis

    5 jaar geleden
    Het schaden , benadelen of pijnigen van mensen om een eigen (al dan niet terecht) voordeel of recht op te eisen onder dwang is in strijd met de rechten van de mens. Alleen voor eigen toont een ongelooflijk neerkijken op de andere mens. Zelf mocht ik het sterven van mijn moeder niet bijwonen omdat een staking de toegang tegen hield.Ik betaal levenslang , het voordeel van anderen.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    @Carl Dehez: Het stakingsrecht wordt hier helemaal niet mee uitgehold. Stakingsrecht is het recht om niet te werken omwille van een meningsverschil met de werkgever. Hier gaat het over medeburgers het leven zuur maken door hun mobiliteit bewust te saboteren en de orde te verstoren.
  • jos robben

    5 jaar geleden
    correcte beslissing !!
  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Wanneer gaat men eindelijk die vakbonden eens rechtspersoon maken dat kan men die gasten voor hun daden straffen. CD&V speelt hier een vuile rol in natuurlijk met de grootste vakbond ACV en zeker om de hun zuilen niet te vergeten.
  • Carl Dehez

    5 jaar geleden
    Dit kadert in het opzet van de politiek om het stakingsrecht uit te hollen. De rechten en werkvoorwaarden van de gewone werkmens zullen hieronder lijden.