AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

De speekseltest op school: goed idee? De tien meest prominente vragen beantwoord

Drugs. Geen enkele secundaire school ontsnapt eraan. Voor aanvang van de les dus maar even een speekseltest? Zo’n vaart zal het niet meteen lopen, maar vijf scholen in het Antwerpse Brasschaat halen de drugtest toch in huis om hun leerlingen te controleren. Een goed idee? De meest prominente vragen beantwoord.

43 reacties

  • Maria de swert

    5 jaar geleden
    Normaal zouden de ouders gelukkig moeten zijn wanneer hun kind getest wordt en negatief is , dat geeft toch een gerust gevoel , want bij iemand die weigert weet je toch direct dat er iets mis is .
  • William Van den Berghe

    5 jaar geleden
    Volgens het VAD " zou het vertrouwen kunnen geschonden worden " tussen school en leerling. In de jaren 60 toen ik school liep was er nog geen sprake van "vertrouwen", alleen van luisteren en gehoorzamen.
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    Had men mij een dikke sigaar helemaal laten oproken tot ik er kotsmisselijk van werd toen ik kind was dan zou ik waarschijnlijk niet meer gerookt hebben. Maar het vingertje en de woorden dat roken de gezondheid schaadt hebben echter tot niets geleid. Wel nu, geen woorden maar daden. Dus, de speekseltest 's morgens aan de schoolpoort moet. Wie niet (af)leren wil zal voelen !
  • Felix Strackx

    5 jaar geleden
    Als men jeugdsporters mag controleren., waarom dan scholieren niet? Dit is de realisatie van een oud Vlaams Belang voorstel.
  • Albert Jacobs

    5 jaar geleden
    Als er twijfels zijn door de schooldirektie, doen zonder toestemming van de leerling