Een baby slaapt in een autostoeltje op de achterbank van een auto. Al na 15 minuten onder een loden zon stijgt de temperatuur er boven de 30 graden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een baby slaapt in een autostoeltje op de achterbank van een auto. Al na 15 minuten onder een loden zon stijgt de temperatuur er boven de 30 graden. © thinkstock

Iedereen kan kind vergeten in warme auto: “Fout in onze hersenen”

Een kind vergeten in de auto. Of erger: een kind vergeten in de auto op een bloedhete dag. Zeg nooit dat het u niet zal overkomen, want het ligt voor een groot deel aan ons brein. “In onze hersenen gebeurt hetzelfde als wanneer we de koplampen van onze auto vergeten uit te schakelen zodra we ergens aangekomen zijn: ze maken geen onderscheid tussen iets banaals en iets belangrijks.”

66 reacties

  • Nathan De Taey

    11 maanden geleden
    Als je je kind naast je zet in de auto zal je deze niet vergeten. Alleen hebben de moderne Babyzitjes isofix bevestiging wat veiliger zou zijn dan de auto gordel. Dit zit echter alleen achteraan de wagen.
  • Pierre Jacobs

    11 maanden geleden
    een telefoontje, bericht, kind op de voorzetel (mag niet van de wet) zou al veel kunnen goed maken. Ongeveer iedereen heeft een smartphone met planning, is er niemand die een app kan maken werkt zoals een wekker?
  • Hans Geeraerd

    11 maanden geleden
    Plaats een baby toch naast je op de voorstoel. Je ziet je kind en als het achteraan zit en er is iets dan raak je nog verstrooid in het verkeer ook wat ook niet veilig is.
  • Wilfried Vanden Berg

    11 maanden geleden
    Welke moeder in godsnaam vergeet nu haar eigen kind in de wagen ? Een moeder dan nog van een bijna onlangs geboren kindje , Alle uitleg mogen ze doen met allerlei speculaties , maar ik begrijp dit niet . Totaal niet .
  • Annelies Vanderhaegen

    11 maanden geleden
    De creches kunnen hier ook een grote rol in spelen. Simpel een telefoontje wegens niet aanwezig zijn, indien door de ouders geen verwittiging was gegeven om niet aanwezig te zijn die dag. Zo kan een leven worden gered.